Na berounské trati pojede většina vlaků mířících z Prahy do Berouna bez omezení, avšak naopak, ve směru jízdy do metropole, už průjezd plynulý nebude. V sobotu i v neděli se vždy mezi 8.30 a 14.30 chystají omezení: z Radotína budou vlaky mířící na hlavní nádraží odkláněny a mezi stanicemi Praha-Radotín a Praha-Smíchov bude v půlhodinových intervalech jezdit náhradní autobusová doprava.

Se zhruba pětiminutovým zpožděním musejí počítat také pasažéři cestující mezi osmou a čtrnáctou hodinou na trati Praha-Hostivař–Roztoky u Prahy. Na vině je výluka jedné ze dvou traťových kolejí mezi libeňským a holešovickým nádražím.

Ilustrační foto
Infekcí dýchacích cest přibylo, ale jen mírně

 

V sobotu během dopoledne i z kraje odpoledne pocítí dopady prací v kolejišti také cestující na tratích Praha–Nymburk–Kolín a Lysá nad Labem–Milovice. Na nádraží v Lysé se bude opravovat výhybka. Cestující mířící z Masarykova nádraží v Praze do Milovic i ti, kteří pojedou opačným směrem, musí počítat s nutností přestoupit v Lysé do jiné soupravy. Na tamější stanici se přitom může pohybovat více lidí než obvykle. Právě v Lysé nad Labem se od pátku do soboty koná 13. středočeská výstava drobného zvířectva Náš chovatel 2018 lákající příznivce holubů, králíků i drůbeže; v sobotu navíc spojená i s celostátním trhem drobných zvířat a s parkurovou akcí kráčí hop. 

Cestující z Nymburska a Kolínska dojíždějící vlakem do Prahy čekají drobná omezení i po víkendu – a s přestávkami budou trvat až do konce ledna. Dopolední výluky jedné ze dvou traťových kolejí v úseku Praha-Vysočany–Praha-Horní Počernice mohou přinášet až pětiminutová zpoždění vlaků. 

Představitelé Středočeského kraje jednali se zástupci poradenské společnosti Greenovate o možné spolupráci při hledání variant řešení pro nakládání s odpadem.
Kam s ním? Hejtmanství hledá celosvětové odpadové zkušenosti

Dokonce až o 20 minut se ve čtvrtek, v pátek a ještě poslední lednovou středu může navýšit zpoždění vlaků na trati Praha–Benešov u Prahy–České Budějovice, a to v souvislosti s výlukou jedné ze dvou traťových kolejí mezi Benešovem a Olbramovicemi. Se zhruba deseti minutami navíc je již od středy (a s přestávkami až do konce února) potřebné počítat také na Berounsku; bude se to týkat dálkových vlaků na trati Praha–Plzeň/Cheb. V úseku Beroun–Zdice zůstane mimo provoz jedna ze dvou traťových kolejí. Osobní vlaky na linkách Beroun–Protivín i Beroun–Plzeň zde v době výluk nahradí autobusy.

Nadále také pokračují práce na Kutnohorsku, v úseku Kácov–Zruč nad Sázavou. Na trati spojující Čerčany a Světlou nad Sázavou tak cestující nadále budou přestupovat z vaků do výlukových autobusů. Trvat to má až do jara; přesnější termín zatím neexistuje. „S ohledem na delší jízdní dobu autobusů jsou zavedeny dodatečné spoje pro zachování návaznosti na vlak pokračující ve směru Čerčany,“ upozornil Pošta.

Spolupracovat budou studenti i turistické managementy, kývli Středočeši a Němci
Spolupracovat budou studenti i turistické managementy, kývli Středočeši a Němci