Při slavnostním předání vozů v Mladé Boleslavi klíčky převzali náměstek policejního prezidenta pro ekonomiku Jaroslav Bischof a první náměstek policejního prezidenta Tomáš Lerch. „Jsem velmi rád, že do našeho vozového parku získáváme další moderní a bezpečná vozidla, a díky nim tak možnost rozšířit viditelný dohled na českých dálnicích,“ řekl Lerch.

S vážným zraněním skončila v péči zdravotnického týmu Klaudiánovy nemocnice v Mladé Boleslavi žena středního věku, která utrpěla závažná poranění při seskoku padákem v italském Trentinu.
Do boleslavské nemocnice převezli ženu zraněnou při seskoku padákem v Itálii

Všechny vozy jsou ve verzi Combi a kromě už zmíněné nejvyšší rychlosti se také mohou pochlubit zrychlením z 0 na 100 km/h během 5,8 sekund. Kromě běžné policejní techniky, jako jsou majáky či radiostanice, budou osazeny vysokovýkonným kamerovým systémem na čtení registračních značek vpředu i vzadu jedoucích vozidel. Velký zavazadlový prostor se speciální zástavbou pro potřeby dopravní policie pak poslouží i jako mobilní kancelář.

Úspěšnou spolupráci s policií ocenil vedoucí prodeje českého zastoupení mladoboleslavské automobilky Tomáš Duchoň. „Vozy značky Škoda dlouhodobě potvrzují, že i v náročných podmínkách provozu v policejních službách obstojí. Vážíme si úspěchu v každém výběrovém řízení a je pro nás velkou ctí, že právě naše vozy budou pomáhat se zajišťováním bezpečnosti na českých silnicích,“ uvedl zástupce automobilky.

Automobilka Škoda Auto. Ilustrační foto.
Odbory: Zaměstnanci Škoda Auto už kvůli krizi neodpracovali miliony hodin

Mladoboleslavská automobilka je dlouholetým dodavatelem vozů pro tuzemské bezpečnostní složky. Od roku 1993 bylo českým policistům a Ministerstvu vnitra předáno více než 20 tisíc automobilů Škoda nejrůznějších modelů a specifikací. Ať již speciálně upravených podle požadavků policejních sborů nebo v sériovém provedení. Ve výkonu služby působí především vozy Scala, Octavia, Kodiaq a Superb. Kromě České republiky slouží škodovky například také na Slovensku, v Rakousku, Velké Británii nebo v Izraeli.