Devítiletá Maruška pár minut před druhou hodinou odpolední přecházela zmíněný přechod v Drahelické ulici. Podle dosavadního šetření byla sražena stříbrnou nebo šedou Škodou Octavia, kterou měl řídit starší řidič. „Řidič sice po nehodě zastavil a zeptal se dcery, jestli jí nic není, ale ta mu v šoku odpověděla, že ne a odešla domů," uvedl otec dcery.

Ještě před tím, než se však dívka vydala směrem k domovu, objevili se na místě i policisté. Alespoň podle výpovědi dívky a dalších svědků. „V době nehody místem projížděli podle dcery a dalších svědků také dva policisté v uniformách v neoznačené stříbrné fabii, kteří také zastavili a ptali se dcery, jestli jí nic není a zda nechce odvézt domů. Ale i těm řekla, že jí nic není a i ti jí nechali odejít domů," uvedl otec.

'Přespolní' policisté

Policisté podle vlastních slov prověřili všechny možné varianty, kteří z policistů by na místě nehody v tu dobu mohli být, ovšem prozatím k potřebnému zjištění nedošli. „Vyloučili jsme, že by se jednalo o policisty z Územního odboru Nymburk. Dále zjišťujeme, o které policisty se mohlo jednat," uvedla policejní mluvčí Petra Potočná. Jinými slovy, velmi pravděpodobně se jednalo o policisty z jiného okresu či kraje.

Dívka došla domů, kde na ni čekala babička. Té se školačka nesvěřila a šla si lehnout. Na vše přišli až rodiče, kteří se vrátili ze zaměstnání kolem 18. hodiny večer. „Dceru jsme odvezli do nemocnice, kde zjistili, že má naštěstí „jen" zlomenou klíční kost a pohmožděniny," doplnil otec dívky. Zároveň také došel nehodu na policii ohlásit. O střetu do té doby zatím nebyl veden žádný záznam.

Proto se jak policisté, tak rodiče dívky obrací na veřejnost s prosbou o pomoc při pátrání. A jak už bylo řečeno, ne pouze po samotném řidiči. „Žádáme řidiče, ale i případné další svědky nehody, aby se obrátili na policisty buď přímo osobně na policejním ředitelství v Nymburce, případně na telefon 724 323 475 nebo na linku 158," řekla Potočná.

Čtěte také: Dodávka srazila v Plzni patnáctiletou dívku