V tomto týdnu vyhlásili výsledky již tradiční výtvarné a literární soutěže v rámci projektu Markétina dopravní výchova. Odměnili mladé tvůrce, pro jejichž práce nemusí být triumf v krajském kole úspěchem posledním. „Jejich díla poputují i do republikového výběru,“ poznamenala v pátek policejní mluvčí Lucie Kostečková. Celostátní kolo se uskuteční na začátku února.

Upřesnila, že do soutěže pořádané Týmem silniční bezpečnosti ve spolupráci s Policií ČR se v rámci kraje přihlásilo devět desítek dětí ze základních, ale i mateřských škol. „Žáci se svými rodiči a učiteli se zamýšleli nad tématem „Zpomal, prosím“, tedy nad riziky rychlé a nepozorné jízdy, která dokáže ohrozit všechny účastníky silničního provozu. To, jak jsou děti vnímavé, potvrdily jejich obrázky a literární počiny, ze kterých byli všichni při slavnostním vyhlášení dojati,“ uvedla Kostečková.

Sypač, sníh na silnici, ledovka - ilustrační foto
České silnice pokryla ledovka. Do akce vyrazily stovky sypačů

Slavnost na krajském policejním ředitelství, kam umělecké naděje dorazily v doprovodu svých rodičů a pedagogů, moderovala vedoucí oddělení tisku a prevence Vlasta Suchánková. „Diplomy dětem předával dopravní inženýr Martin Kavka, který je zároveň za jejich výkony pochválil,“ poznamenala Kostečková. „Rodičům a učitelům také poděkoval za pozitivní působení na mladou generaci, která si díky svému ranému věku vštípí bezpečné chování v silničním provozu na celý život,“ doplnila.

Dopravní akce zaměřená na kontrolu chodců.
Potřebu být vidět připomněly pokuty chodcům i cyklistům
Akutní respirační infekce včetně chřipky ve Středočeském kraji - 3. kalendářní týden roku 2020.
Nastupující chřipka zabíjela: připsala si první oběť

Ilustrační foto
Protikuřácký zákon přináší hlavně pokuty za chybějící cedule