Policie žádá o pomoc po hledaných dívkáchZdroj: PČRZ nemocnice v Praze 4, kde byla hospitalizovaná, zmizela čerstvě 17letá Tereza M., která prý vypadá spíš na 18 let. Modrooká slečna s kulatým obličejem, jejíž popis připomíná střední postavu, výšku kolem 160 cm a černé vlasy ostříhané nakrátko, by měla pobývat ve výchovném zařízení v Černošicích, kam byla umístěna rozhodnutím soudu. 

V jejím případě kriminalisté předpokládají, že se nejspíš pohybuje po Praze, kde navštěvuje noční kluby – a to zřejmě ve společnosti lidí konzumujících alkohol a drogy. „Naposledy byla oblečená do černých riflí, šedé bundy a šedých bot,“ připomněl policista Daněk. Připojil i další možná poznávací znamení: piercing na horním rtu, tetování v podobě ležaté osmičky pod levou klíční kostí a asi pěticentimetrovou jizvu na pravém kotníku.

Policie žádá o pomoc po hledaných dívkáchZdroj: PČRHledanou je rovněž 14letá Anna S., kterou rozhodnutí soudu poslalo do výchovného ústavu v Praze 4. Odtud utekla během společné vycházky. „Pohybovat by se mohla v Kladně, kde má rodinu,“ poznamenal Daněk. Policisté předpokládají, že by také mohla vyhledávat prostředí, kde lze získat drogy.

Školačka měřící asi 165 cm má střední postavu, oválný obličej, hnědé oči a dlouhé hnědé vlasy. I v jejím případě mohou k poznání pomoci jizvy: na hřbetu levé ruky osmicentimetrová a nad levým kolenem patnácticentimetrová. „Naposledy byla oblečená do béžové mikiny, černých roztrhaných džínů a na nohou měla růžové boty,“ doplnil Daněk známé informace.

Na technické památce v srdci CHKO Brdy na dopadové ploše Jordán neznámý vandal posprejoval zeď.
Neznámý vandal poničil památku v CHKO Brdy