„Dva výherci jsou ze Středočeského kraje,“ uvedl Truxa. S tím, že se soutěžilo od loňského října až do konce prosince – přičemž téma roku 2020 znělo Ulice není herna.

Oceňování nejúspěšnějších účastníků tentokrát narušila opatření proti šíření koronaviru. „Výherce krajského kola jsme pak ocenili diplomem a dárky „na dálku“ a jejich ceny jsme jim zaslali, protože vzhledem k epidemické situaci a uzavřeným školám nebylo možné tradiční setkání v prostorách krajského ředitelství policie,“ poznamenal Truxa. Jiné to však bylo poté, co dva kluci ze středních Čech uspěli v republikovém kole. Policisté počkali, až budou ve školách k zastižení, a vypravili se za nimi. Diplomy a dárky tentokrát předávali osobně.

Ve Farmaparku Soběhrdy.
Rodiny s dětmi vzaly farmapark útokem. Při jeho rozloze ale vypadal poloprázdný

Ve 2. kategorii pro nižší ročníky základních škol uspěl Vasyl z Příbramska; ze školy v Dobříši. „Porotu zaujal svým originálním „pohyblivým“ výkresem – a oprávněně tak získal 2. místo,“ konstatoval. Speciální ocenění pak získal Marek ze Základní školy T. G. Masaryka v Poděbradech. Jeho „výkres“ v podobě herního plánu doplňují i kartičky s úkoly, figurky a hrací kostka. Vytvořil totiž rovnou deskovou hru s dopravní tematikou, která je určena až pro čtyři hráče – přičemž nechybí ani podrobný návod s pravidly.