S koncem letních prázdnin skončil také provoz krytého plaveckého bazénu kvůli stavu budovy. Ten je podle vedení radnice takový, že statik již neudělil další výjimku na provoz plaveckého bazénu i kvůli betonovým kusům odlamujících se od stropní části.

Spolu s bazénem také postupně zanikne příspěvková organizace. Radnice s plavčíky o další spolupráci ve chvíli, kdy bude bazén zrekonstruován a otevřen, nejednala.

„V tuto chvíli nemůžeme plavčíkům slibovat vůbec nic, protože nevíme, kdy přesně bude rekonstrukce dokončena. Proto dostali výpověď. Bohužel," reagoval starosta města Pavel Jenšovský s tím, že posledním zaměstnancem zůstane Renata Spurná, která je pověřena řízením organizace.

„Paní ředitelka bude poslední zaměstnanec, který bude končit. Předpokládáme, že poté přejde na funkci technickou na Údržbě městských komunikací, aby v době, kdy se bude bazén otevírat, mohla uplatnit své zkušenosti," řekl starosta.

Forma nájmu, nebo pachtu

Už zhruba v polovině tohoto roku Rakovnický deník informoval o jedné z možností řízení provozu nově zrekonstruovaného bazénu. Záměr, že by se o provoz bazénu starala Údržba městských komunikací Rakovník, de facto potvrdil i nyní starosta města.

„Předpokládáme, že po rekonstrukci bazénu jej předáme buď formou nájmu, nebo pachtu Údržbě městských komunikací Rakovník, aby jej provozovala. Což už dříve bylo," řekl Pavel Jenšovský.

Ten už dříve řekl, že tímto krokem by se podařilo městu ušetřit další desítky milionů korun. „Město by tak dostalo zpět osmatřicet milionů korun jako vratku daně z přidané hodnoty," řekl počátkem letošního roku starosta města.

Velmi nákladná rekonstrukce

Koncem února předchozího roku zastupitelé města rozhodli o tom, že chtějí rakovnický bazén nejen opravit, ale také zmodernizovat.

V Rakovníku by tak podle jejich plánů mělo vyrůst menší aquacentrum a bazén ve zcela nové podobě. Šatny by byly nově umístěné do suterénu, přibyly by vodní atrakce jako divoká řeka, tobogány, vířivky, a také občerstvení.

Podle předběžných odhadů bude rekonstrukce plaveckého bazénu stát zhruba 150 milionů korun bez daně z přidané hodnoty. Nyní město Rakovník vybírá zhotovitele.

Čtěte také: Výběr firmy pro rekonstrukci plaveckého bazénu v Rakovníku může trvat i rok