Napadená matka dvou dětí jen zázrakem přežila. Po několika operacích a měsících intenzivní lékařské péče se vrátila do života. Nyní se pohybuje ale už jen pomocí invalidního vozíku.

Soud v Brně stížnost Wernera označil za zjevně neopodstatněnou. „Ústavní soud dospěl k závěru, že napadená rozhodnutí jsou srozumitelně a dostatečně odůvodněna, a že nedošlo k žádnému zásahu do ústavně zaručených práv stěžovatele,“ stojí v usnesení, které soud zpřístupnil ve své databázi.

Podle stížnosti odsouzeného justice připustila jen důkazy, které svědčily v neprospěch Wernera. Některými jeho námitkami se prý soudy vůbec nezabývaly. Výpovědi některých svědků považoval navíc Werner za rozporuplné, nevěrohodné či nepravdivé. Soudy ale neuvěřily tomu, že se Werner stal obětí promyšleného komplotu. Vycházely z výpovědi pobodané ženy i očitých svědků.

Drsné vyřešení rodinných problémů

Útok se odehrál předloni v dubnu. Podle vyšetřovatelů se Werner pokusil bývalou manželku usmrtit ve chvíli, kdy šla ráno do práce. Žena, která roky pracovala v kladenské nemocnici jako sestra na krčním oddělení, útok nakonec přežila, utrpěla však velmi těžká zranění, po kterých je nyní upoutána na invalidní vozík.

Obhajoba v minulosti poukazovala na údajný nedostatek důkazů a Werner vinu popíral. Od počátku tvrdil, že partnerku postřelila a pobodala dvojice mužů, s nimiž se domluvil, že vyřeší jeho rodinné problémy. Ve výpovědích dále uváděl, že s nimi ráno přijel k bydlišti bývalé ženy, kterou jim měl jen ukázat. Muži ale vyskákali z auta a ženu postřelili, pobodali a utekli.

Čtěte také: Vrchní soud snížil trest ženě, která v Tachově zavraždila novorozenou dceru