Obří skluzavka se bude připravovat již od ranních hodin. „Skluzavka bude mít 200 až 225 metrů a nafoukne se přibližně za tři až čtyři hodiny,“ uvedl jeden z pořadatelů Sunny Muharem. 

Obří skluzavka povede z Václavského náměstí až na konec ulice Jiřího z Poděbrad. Je složená z dílů, z nichž každý má přívod na elektřinu. Nafukovat ji bude devět kompresorů, které jsou podobné těm, co nafukují klasické skákací hrady.

Na povrch skluzavky bude celkem 6 kubíků vody. „Je to poměrně málo. Na konci je čerpadlo, které bude hnát vodu zpět nahoru,“ podotkl Sunny Muharem. 

Je to tu! V Malíně začali pracovat s arsenem.
Strach! Malínští mají podle testů v sobě víc arsenu

Obří skluzavka ale není to jediné, na co se mohou lidé již zítra těšit. Pro návštěvníky bude připravena velká vodní bitva, fotokoutek a pro děti i kreativní koutek. Zejména hokejové fanoušky pak potěší návštěva bývalého hokejového gólmana Dominika Haška. Jízdu na obří skluzavce bude komentovat Vojta Novotný. Nebude chybět ani hudba a pojízdní bar s míchanými drinky. 

Lidé z Kutné Hory a celého okolí se na akci již dlouho těší. Někteří nezaháleli a spousta z nich si vytvořila na sobotní sklouznutí rezervaci. „Párkrát jsem o obří skluzavce slyšela. Jsem ráda, že dorazí i do našeho města,“ řekla Pavla Krátká. Ta má již na zábavu připravený velký nafukovací kruh a několik vodních pistolek. 

Nadšení neskrývá ani jedenáctiletá Amálie, která se sklouzne se svým tatínkem. „Nejprve nechtěl, nakonec jsem ho ale přemluvila. Těším se také na vodní bitvu,“ uvedla Amálie. Šestiletý Honzík se pro změnu nejvíce těší na hokejovou hvězdu. „Doufám, že se mi podepíše do památníčku,“ řekl.

Divokej Bill zahrál v sobotu v Klatovech.
Kam za letní zábavou?