„Vyšli jsme našim návštěvníkům vstříc a reagovali tak na zvýšený zájem o návštěvu naší zoologické zahrady právě v tomto období roku. Věřím, že návštěvníci nejen z nejbližšího okolí Tábora rádi této možnost využijí a přijdou se na naše zvířata ještě naposledy tento rok podívat," řekl mluvčí Zoo Tábor Filip Sušanka.

Zoologická zahrada Tábor bude ve svátečních dnech otevřena v následujících časech: sobota 24. prosince 2016 od 9 do 14 hodin, neděle 25. prosince až neděle 1. ledna - každý den od 9 do 16 hodin.

Adopce zvířat

Předvánoční a vánoční období je také časem, kdy vrcholí zájem o takzvanou adopci zvířat. Lidé tak mohou přispět na náklady spojené s chovem určitého zvířete a stát se ta na celý rok jeho hrdým patronem.

„Jsme moc rádi, že se tato forma vánočního dárku stává stále populárnější. Je rozhodně lepší, pokud milovníka zvířat obdarujete sponzorským certifikátem na určité zvíře v zoo, kde je o něj s maximální péčí a odborností postaráno a kde jej dotyčný může celý rok hrdě navštěvovat, než dávat neuvážlivě takzvané živé dárky," upozornil Filip Sušanka.

„Zvířata pod stromečkem jsou možná v první chvíli velkou radostí, ale po čase, kdy se ukáže, jakým závazkem takové zvíře je, pak často končí jako nechtěné a nepotřebné věci na ulici nebo v lepším případě v útulcích," naznačil.

Lidé, kteří by si přece jen rádi pořídili nějaké zvíře domů, si mohou práci se zvířaty a vše, co péče o ně obnáší, vyzkoušet také formou programu „Staň se ošetřovatelem". Informace o tomto programu i o možnostech sponzorství jednotlivých zvířat lze najít ZDE.

Čtěte také: Zoologická zahrada v Táboře pořídí velbloudy