Firma se chce představit jako nový dopravce, který od prosince nahradí na rakovnické lince rychlíky Českých drah. Nezačne však jezdit pouze na trase Praha – Kladno – Rakovník. Dalšími linkami, které čeká stejná změna, jsou Praha – Beroun – Písek – České Budějovice a Praha – Mladá Boleslav – Turnov – Tanvald.

Chystanou novinku ohlašují s pětiměsíčním předstihem prezentační jízdy. Ředitel dopravce Jiří Nálevka připomněl, že se lidé mohou přijít podívat, jak bude cestování rychlíkem od zimy vypadat. Obzvlášť poukázal například na Wi-Fi připojení k internetu, elektrické zásuvky umožňující připojení notebooku nebo dobíjení mobilu – ale upozornil také na bezplatnou pitnou vodu.

Ilustrační foto.
Chce kraj nový národní park? A lidé v kraji?

Vlak, který v neděli sveze cestující zadarmo, ať už se rozhodnou absolvovat celý výlet, nebo si nové svezení chtějí pouze vyzkoušet popojetím do sousední stanice, bude mít na trase krátká (a někde přímo kratičká) zastavení, aby přijít mohli i zájemci, kteří se nikam nechystají – a vše si chtějí jen omrknout. Připraveny jsou i soutěže: pro děti výtvarná, pro dospělé dopravní kvízy. Podobné prezentační jízdy zavítaly už ve čtvrtek také na Nymbursko a Mladoboleslavsko.

Středočeská zastavení nedělního prezentačního vlaku na trase Praha hl. n. – Rakovník – Praha hl. n.:
- Hostivice: 10.18 – 10.20
- Kladno: 10.48 – 11.04
- Stochov: 11.18 – 11.19
- Lužná u Rakovníka: 11.41 – 11.42
- Rakovník: 11.54 – 12.52
- Beroun: 13.43 – 14.13
- Karlštejn: 14.20 – 14.20
- Řevnice: 14.25 – 14.29

Zdroj: Arriva

Tragický střet auta s vlakem v Černožicích nepřežily čtyři osoby.
Nehod je moc. Železniční přejezdy na silnicích I. třídy dostanou závory