Výjezd z D1 je uzavřen od dnešního rána. Objízdná trasa vede přes sjezd na 15. kilometru u obce Všechromy. Zúžená je kvůli opravě odstavného pruhu ale také D1 u Modletic. Práce zde potrvají až do 20. května.

ŘSD uvedlo, že kolony se tvořily od 82. kilometru Pražského okruhu až po 15. kilometr D1 ve směru na Brno. "Řidiči by si měli vybrat jinou trasu, pokud je to možné. Na kolony je upozorňují rovněž informační panely na Pražském okruhu," řekl mluvčí pražské policie Tomáš Hulan.

Dopravní nehoda zastavila provoz na okruhu
Dopravní nehoda zastavila provoz na okruhu. Pro zraněného letěl vrtulník

Situaci navíc zkomplikovala srážka nákladního a osobního auta právě v místě výjezdu z D1 u Modletic. Při nehodě nebyl nikdo zraněn. K další nehodě došlo na 2. kilometru Pražského okruhu, kde se za Cholupickým tunelem ve směru na D1 srazily tři kamiony. Jeden člověk utrpěl zranění, hasiči poskytli předlékařskou péči a následně se o osobu postarala zdravotnická záchranná služba.

"V rámci mezikrajské výpomoci pomáhaly pražským hasičům i středočeské jednotky z Jílového a Říčan," informovali středočeští hasiči na Twitteru.

Muž spadl z hradeb Vyšehradu, zachraňovali ho hasiči.
Z hradeb Vyšehradu se zřítil opilý muž. Pomáhala i lezecká skupina hasičů

"Komunikace je v tuto chvíli neprůjezdná a dopravní policisté proto provádí odklon dopravy na 3. km Pražského okruhu směrem na Vestec. Vyprošťovací technika je na místě události. Předpoklad odstranění následků dopravní nehody je zhruba dvě hodiny. Prosíme řidiče, aby, pokud je to možné, místo události objeli jinými komunikacemi," uvedla pražská policie na svém twitterovém účtu. V poledne policisté informovali, že se nehodu již částečně podařilo odstranit a zprovoznit alespoň levý jízdní pruh.