„Další staré hračky nám půjčilo také Muzeum technických hraček ve Velvarech. Mnoho vystavených hafanů pak pochází přímo od místních lidí, svou troškou do mlýna přispěli i muzejníci," připomněla.

Celkem je v muzeu k vidění přes tři stovky psů. Na návštěvníky tam navíc čeká také interaktivní koutek, který nabízí aktivity pro nejmenší i pro školáky. „Dětem je určený i cyklus prohlídek s chlupatým průvodcem Alíkem Balíkem, vždy s originální tvořivou dílnou," pozvala Kristýna Frelichové malé milovníky psů do muzea.

Komentované prohlídky se konají ve středu 20. a 27. července od deseti a patnácti hodin a v pátek 22. července od deseti hodin.

Pátrací soutěž

Po celou dobu konání výstavy je vyhlášena také letní pátrací soutěž Hledá se Brok a jeho parta. „Brok, známý psí padouch, už přepadl nejeden ranč a saloon. On a šest jeho druhů se schovalo v ulicích Mělníka. Úkol pro malé i velké stopaře je tedy jasný - objevit všech sedm plyšových psů," vyzvala mluvčí muzea k akci milovníky detektivních příběhů.

„Ale pozor, psi z Brokovy bandy se umí dobře skrývat, některé z nich je přitom možné spatřit pouze v určité dny či denní dobu," varuje Kristýna Frelichová. Zatykač s fotografiemi Brokovy bandy i s malou nápovědou najdou zájemci ZDE, vylepený je také v pokladně muzea. 

Odpovědi obsahující umístění pejsků a kontakt na soutěžícího mohou úspěšní hledači posílat na email frelichova@muzeum-melnik.cz nebo je přinést na papírku přímo do pokladny muzea.

Tři výherci, vylosovaní ze všech správných odpovědí, se mohou těšit na hodnotné ceny, které jim budou slavnostně předány v pátek 28. října v rámci programu Dne Středočeského kraje v muzeu.

Čtěte také: Zrecyklovala na 500 medvídků, manžel její posedlost bere statečně