Muž z La Manchy je muzikál Mitche Leigha, Dala Wassermana a Joe Dariona, který získal několik prestižních cen Tony. Je inspirovaný známou knihou Don Quijote a skutečným příběhem Miguela Cervantese.

„Je to hra ve hře, kde se mísí fikce s realitou. Počínaje samotným Cervantesem, který ve vězení na svou obhajobu inscenuje hru Don Quijote. Hra je inspirovaná skutečným soudním procesem se Cervantesem," uvedl producent hry Bob Boudreaux.

Plakát festivalu Zlomvaz 2017.
Na studentském divadelním festivalu vystoupí umělci ze šesti zemí

V hlavní roli se představí Lane Davies známý ze seriálů Santa Barbara nebo Dallas, společně s Jerry Winsettem, se kterým hráli toto představení již mnohokrát.

Herec Lane Davies jako Don Quijote.Zdroj: www.napradle.cz„Muzikál jsme hráli v USA a vždy jsem měl po boku Jerryho Winsetta, který hrál Sancho Panzu. Ani v Praze tomu nebude jinak. Jsem na tohle dost pověrčivý. Muž z Lamanchy měl na Brodway ohromný úspěch, získal cenu Tony, což je obdoba české Thalie," řekl Lane Davies, který se představí v roli Dona Quijota.

V muzikálu si zahraje i britská velvyslankyně Jan Thompson OBE, která už patří mezi stálé herce Prague Shakespeare Company. V muzikálu účinkuje i Anna Fialová, úspěšná účastnice reality show Tvoje tvář má známý hlas.

Premiéra muzikálu Muž z La Manchy se uskuteční v pražském Divadle Na Prádle ve čtvrtek 18. května od 19 hodin. Muzikál je v angličtině s českými titulky od Pavla Šruta a je podpořen Institutem Cervantes v Praze.

Divadlo kouzel Pavla Kožíška. Pavel Kožíšek zaučuje novou kouzelnici Denisu Grossmannovou.
Iluzionista Kožíšek zaučuje novou kouzelnici. Profesionální uspávačku!