Příležitostí nahlédnout do budoucnosti jsou hliněné modely ve skutečné velikosti. Aktuálně dominuje hlavnímu výstavnímu prostoru předobraz studie elektromobilu Škoda Vision 7S, sedmimístného SUV na podvozkové platformě MEB.

Jedná se o skutečný milník éry elektromobility a digitalizace. Poprvé dává konkrétně nahlédnout do světa nového designového jazyka značky Škoda nazvaného Modern Solid. Tím je vystiženo nezaměnitelné spojení robustního vzhledu, funkčnosti a autentičnosti.

Škoda Auto představuje novou identitu značky.
Škoda Auto představila nové logo. Na vozech však bude používat jen písmena

Tým šéfdesignéra Olivera Stefaniho vylepšil osvědčené přednosti stávajícího designového jazyka a zároveň se odvážně vydal na novou cestu. Minimalistický design navozující pocit bezpečí a vyzařující sílu se podle vedení firmy podařilo účelně skloubit s důrazem na vynikající aerodynamické vlastnosti moderních vozů Škoda.

Co u vás rozhodne komunální volby? Zapojte se do velké ankety Deníku ZDE.

I na hliněném modelu jsou dobře patrná specifická řešení jako nová příď s tzv. maskou Tech-Deck Face. Dále prodloužený prostor až pro sedm cestujících nastupujících portálovými dveřmi s protisměrným otevíráním, mírně se svažující střecha, trojúhelníkové D sloupky karoserie nebo třeba výrazně čtvercové lemy podběhů kol. Základ studie tvoří modulární platforma pro elektromobily (MEB) koncernu Volkswagen. S baterií o kapacitě 89 kWh nabídne studie Škoda Vision 7S dojezd více než 600 km v režimu WLTP. Široká veřejnost má jedinečnou příležitost seznámit se s tímto netradičním exponátem do 15. září.