Potíže se nevyhnuly jak rychlíkovým linkám R16, R20 a R49, tak osobním vlakům na linkách S1, S2, S22, S4, S7 i S9. Pokud se jednalo pouze o zpoždění mezi 15 minutami a půlhodinou, mohli si cestující ještě gratulovat. Vyskytla se i delší zpoždění – až 90minutová, tedy půl druhé hodiny – a některé vlaky nepřijely vůbec. Včetně těch, které lidé využívají k pravidelnému cestování do metropole: třeba z Řevnic do Prahy.

Pamětní listy pro autory vítězných panenek.
Hejtmanka ocenila tvůrce nejhezčích panenek zachraňujících životy

Ve větší míře však výpadky postihly plány pasažérů majících namířeno směrem od hlavního města dále do kraje. Ranní spoj z Masarykova nádraží na Ústí nad Labem nevyjel vůbec. Další vlaky byly přinejmenším v části trasy takzvaně odřeknuty kvůli eliminaci zpoždění: například na berounské trati z Prahy do Karlštejna či z Řevnic do Berouna. Výpadek měly i vlaky na trase z Nymburka do Kolína, z Velimi do Kolína či osobák, který měl jet z Prahy do Benešova.

Souvislost s porouchaným trolejovým vedením pak neměly ranní problémy na lince S76 mezi Lochovicemi / Litní a Zadní Třebaní. Ani s ním souviset nemohly, když tam jezdí motorák. V tomto případě byla na vině závada železničního vozidla, které se porouchalo 13 minut po šesté ranní.

Pracovník v ochranném oděvu dává instrukce cestující v pekingském metru
Čína hlásí další mrtvé s koronavirem. Oběti jsou i mimo centrální provincii