Výluka by podle Petra Šťáhlavského z Českých měla probíhat bez přerušení provozu v době jízdy vlaků, tedy obecně jen s malým vlivem na provoz osobních vlaků.

Podle všeho by tak mobilní lávka měla vyrůst doslova během několika málo hodin. „Jedná se v podstatě o stavebnici, která bude postavená během chvíle,“ doplnil místostarosta Kutné Hory Josef Viktora. Podle něj ale pěším lávka k dispozici v úterý 12. září ještě nebude. „Musejí se ještě dodělat přístupy, slavnostní otevření je naplánované na pátek 15. září,“ doplnil informace Josef Viktora.

V galerii oslavili 350. výročí GASK
V galerii oslavili 350. výročí

Ten také zdůraznil, že teprve včera nabylo právní moci stavební povolení, dříve tedy lávku nebylo možné instalovat, navíc prý pak vše zbrzdilo ještě domlouvání výluky vlaků, které také nějaký čas zabralo.

Malínští lávku v zásadě vítají, i když záležet prý bude hodně na míře její bariérovosti. „Já jsem za lávku ráda, kvůli sobě i synovi, protože v tuto chvíli skutečně nemáme žádnou možnost, jak koleje bezpečně přejít. Navíc to hlavně pro děti bude lepší alternativa, než jezdit autobusem k Albertu a tam přesedat, když autobusy na sebe často ani nepočkají,“ řekla Gabriela Jarkulišová s tím, že ale na druhou stranu neví, jak bude lávka vypadat. „Pokud bude mít hodně schodů, ta to třeba pro seniory asi nejvhodnější nebude,“ doplnila.

Hlavní sídlo kutnohorské radnice na Havlíčkově náměstí.
Dopad puštění nahrávky z rady: vzniká nový řád