Podle starosty Kutné Hory Josefa Viktory (ANO) od něj Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) upustilo. Hlavním důvodem je prý to, že by kruhový objezd znamenal velké zpomalení dopravy na hlavním tahu.

Řešení by tak podle starosty mohla přinést mimoúrovňová křižovatka, taková, která je jen o kousek dál mezi Kutnou Horou a Novými Dvory. „Návrh s nadjezdem se nám líbí, chceme o něm jednat na Středočeském kraji i se ŘSD a tuto variantu podpořit,“ sdělil Viktora.

Doprava na opravovaném úseku silnice I/38 mezi Kutnou Horou a Kolínem.
OBRAZEM: Uzavírka na silnici I/38 se posunula

Kdy by se ale řidiči nové křižovatky, kdy se za současného stavu z Kaňku na hlavní tah prakticky nedá odbočit, mohli dočkat, není v tuto chvíli jasné. „Varianta s nadjezdem ještě není definitivně schválená, jsme na začátku jednání,“ potvrdil Viktora.

Oproti minulosti, kdy byla ještě ve hře varianta kruhového objezdu, by však výstavbě mimorúrovňové křižovatky neměly bránit žádné nevyřešené majetkoprávními vztahy. Pozemky, na kterých by měl nadjezd vyrůst, jsou totiž podle radnice ve vlastnictví města, státu nebo kraje, nikoliv soukromých vlastníků či investorů.