Lidé třídí odpad, obec jim děkuje

Třebovle – Uvědomělost občanů si pochvaluje starostka Třebovle, Lenka Růžková. Lidé se prý naučili třídit bioodpad ze svých zahrad a pozemků a začali využívat možnost jeho odvozu do kontejnerů na tento druh odpadu. Ten je stabilně umístěný za obecním úřadem v Třebovli. Obec díky občanům dokonce ušetří. Vyvezení tuny komunálního odpad, který občané vhodí do popelnice stojí obec asi tisíc korun, kdežto ta samá tonáž bioodpadu vyjde vedení obce jen na dvě stě korun. Obec navíc nabízí starším spoluobčanům, že zajistí svoz bioodpadu od jejich domu vlastními prostředky.

Město připravuje bibliografii

Kostelec n. Č. L. – Město připravuje vydání bibliografie o rodácích a spolcích z Kostelce. Vedení města vyzývá všechny černokostelečáky, aby pomohli při získávání podkladů k této knize. Město má zájem o staré fotografie i jiné materiály o předcích. Zájem je však také o krátké povídání o místních rodácích. Výzva platí bez jakéhokoli časového omezení. Ovšem čím dříve materiály budou, tím lépe. Fotografie i dokumenty budou po zkopírování vráceny majitelům. Pokud se vše podaří, v budoucnu vyjde kniha navazující na knihu o černokosteleckých domech od VI. J. Mrvíka, která si získala velkou oblibu.⋌

Funkci zvoníka převzala žena

Lhotky - Funkci zvoníka na lhoteckou zvoničku předal na počátku listopadu zvoník Miroslav Kaše své nástupkyni Marušce Kučerové. Zvoník, který svou funkci svědomitě plnil více než čtyřicet let se se zvoničkou rozloučil posledním zvoněním druhý listopadový den. Připomeňme, že Miroslav kaše svou funkci před mnoha lety převzal po zvoníkovi Josefu Vaňkovi. V počátcích svého zvonění měl navíc také obecní trumpetu a troubením zahajoval hlášení obce.

Zastpitel obce rezignoval na funkci

Louňovice - Jaroslav Slezák, zastupitel obce Louňovice rezignoval na svoji funkci. Zbytek zastupitelů tuto věc vzalo na vědomí a starosta Slezákovi poděkoval za práci, kterou ve své funkci odvedl. Náhradníkem za Jaroslava Slezáka se stal Zdeněk Drátovský, který přijal mandát zastupitele a složil slib. Z důvod změny v zastupitelstvu se bude konat také nová volba finančního a kontrolního výboru. Nový zastupitel je tak navržen na pozici nového předsedy kontrolního výboru obce.