Zloději kradou kovové části sloupů

Doubravčice -  Výměna veřejného osvětlení v obci neprobíhá přesně tak, jak by měla. Nenechavé ruce zlodějů si v noci přivlastňují vše kovové z demontovaných sloupů veřejného osvětlení určených k odvozu. Mimo těchto částí se přes noc ztrácí i trafostanice. Škoda tak vzniká energetické společnosti, která je vlastníkem těchto věcí. Svítidla, která náleží obci se neztrácí a tak nezaznamenává žádnou hmotnou ani finanční ztrátu. Zloději kovů však Doubravčicím šijí z ostudy kabát.

Opět nastala změna ve svozech odpadu

Přehvozdí -  V listopadu a v prosinci se svozy komunálního odpadu budou opět konat každý týden v úterý. V předchozích dvou měsících vyváželi komunální odpad v Přehvozdí pouze jednou za čtrnáct dní.

Ukončili opravy budovy úřadu

Krychnov -  Budova obecního úřadu jako nová. Tak to teď vypadá v Krychnově. Budova v minulých dnech procházela několika opravami. Opravy se týkaly jak vnějšku, tak interiéru úřadu. Opravena tak nebyla pouze střecha a okapy. Krychnovští se nyní mohou chlubit také novou dlažbou, vnitřními omítkami, výmalbou nebo zabezpečením obecního úřadu.

Odpad už nebudou odvážet v pytlích

Černé Voděrady -  Koncem října byl ukončen svoz komunálního odpadu v plastových pytlích. Tuto informaci oznámil starosta Černých Voděrad Libor Tichý hlavně chatařům. Mimořádný a zároveň poslední svoz odpadu v plastových pytlích se však uskuteční 12. listopadu. Odpad bude odvezen z obvyklých stanovišť. Po tomto datu už budou vyváženy pouze popelnice.

Zastupitelé se opět sejdou na jednání

Louňovice -  Další jednání zastupitelů obce je v Louňovicích svolané na příští týden. Zástupci obce se tentokrát sejdou v pátek 9. listopadu v 17.30 hodin.

Nabízejí umístění retardérů v obci

Doubravčice - Obec nabízí občanům umístění zpomalovacích polštářů kruhových retardérů. Retardéry však budou v jednotlivých ulicích umístěny pouze pokud bude většina obyvatel daných lokalit souhlasit. V případě, že mezi místními občany nebude o zpomalovací prahy a tím snižování rychlosti projíždějících aut zájem, obec nabídne retardéry k odprodeji široké veřejnosti.

Podnapilý budil veřejné pohoršení

Kolín -  Ve dvě hodiny ráno kontaktovala ostraha nádraží městské strážníky. V hale se totiž pohyboval podnapilý muž. Třiatřicetiletý muž byl silně opojen alkoholem a budil v hale veřejné pohoršení. Opilec se válel na lavičce a před ostatními lidmi se vyjadřoval vulgárně. Policisté ho z haly vykázali.

Rozezní nově opravené varhany

Oleška - Zvuk nově opravených varhan si v kostele Všech svatých mohou obyvatelé Olešky poslechnout již tuto neděli. Tóny opraveného nástroje se budou kostelem a možná i okolím linout od pěti hodin odpoledne.