Zavedli nový místní poplatek ze psů

Toušice - Zastupitelstvo obce Toušice se na svém zasedání, které se uskutečnilo 17. října, usneslo na zavedení nové vyhlášky o místním poplatku ze psů. Vyhláška nabude účinnosti k prvnímu lednu následujícího roku. Poplatek je povinný zaplatit každý majitel psa s výjimkou nevidomých a těžce zdravotně postižených osob. Ten, kdo má jednoho psího miláčka, zaplatí na obecním úřadě padesát korun. Za každého dalšího psa však jeho páníček musí zaplatit sto padesát korun. Poplatek by měl být uhrazen každoročně do jednatřicátého března. Hradit ho lze hotově na obecním úřadě, složenkou nebo bankovním převodem.(lma)

V neděli nalezli osamoceného pejska

Přistoupim - Světlý pejsek středního vzrůstu byl v neděli nalezen v Přistoupimi. Pokud se nenalezne majitel, bude umístěn do útulku. Bližší informace poskytne Vladimíra Brychová, tel.: 724 1919 458.(lma)

Výtěžek koncertu uhradí koncert

Kolín -  V rámci týdnů duševního zdraví pořádalo občanské sdružení Fokus Mladá Boleslav, středisko Kolín mimo jiné i benefiční rockový koncert. „Chtěli bychom poděkovat řediteli Městského společenského domu v Kolíně Zdeňkovi Hejdukovi za podporu při organizování celé akce a také za peněžní dar (polovinu vybraného vstupného z koncertu)," řekla za Fokus Monika Petrásková. I když se v měsíci říjnu zdá čas adventní ještě daleko, Fokus už teď s klienty plánuje návštěvu některého z vánočních koncertů. „Těšíme se na společný zážitek, který je pro naše klienty s duševním onemocněním dalším krokem k návratu do běžného života a bez této podpory by nebylo možné ho uskutečnit," dodala Monika Petrásková. (mar)

Práce na zeleni v obci finišují

Břežany II - Do konce měsíce by měly být hotové rekultivační práce v parčíku U Lva, U Pomníku a U Křížku. (mar)

Poslední svoz bioodpadu v úterý

Přišimasy - Poslední letošní svoz bioodpadu se uskuteční v úterý 30. října. V zimním období bude pak probíhat svoz komunálního odpadu již každé úterý.(mar)

U Výrovky vysadí nové stromy

Ratenice - Při příležitosti Dne stromů, který připadá na 20. října, se bude i v Ratenicích sázet, a to 3. listopadu. Nově své kořínky začnou zapouštět stromky u Výrovky. „Prospějeme tak nejen sobě, ale i všem živáčkům a krajině kolem nás," říká Luděk Kudláček, místopředseda pořádajícího občanského sdružení Ratenická včela. Sraz sazečů, sazeček i malých pomocníků je v devět hodin na návsi.(mar)

Několik obcí bude bez proudu

Bečváry - Ve čtvrtek od 8.00 hodin do 16.00 hodin nepůjde elektřina na Červeném Hrádku, v Poďousech a v Bečvárech. V Bečvárech bude bez elektrické energie téměř celá obec, v lokalitách od křižovatky u kina směr Zásmuky a v Drahobudicích však proud půjde. (lma)

V sobotu odvezou nebezpečný odpad

Barchovice -  Svoz nebezpečného odpadu se uskuteční od 13.35 do 13.50 v Radlicích u separačních nádob, od 13.55 do 14.10 v Hryzelích na návsi a od 14.15 do 14.30 v Barchovicích u separačních nádob. Odpad musí být předán od občanů přímo posádce. (lma)