To, že se na výstavu s již 15letou tradicí nejenom osobně chystá, ale také už s předstihem těší, připomněla hejtmanka Jaroslava Pokorná Jermanová (ANO). „Loni jsem tu pořídila vánoční dekoraci domů i do kanceláře – a pár drobných dárečků pro své blízké; ochutnala jsem i výborné domácí cukroví,“ zavzpomínala.

Vlastně tak shrnula, co vše je k mání na vánoční výstavě s prodejními místy v zasedacích místnostech úřadu i na jeho chodbách: něco na stromeček i pod stromeček – nebo třeba na stůl. Vánoční cukroví, vánočky, štrúdly i zdobené perníčky každoročně patří k tomu nejžádanějšímu sortimentu. Nechybí však ani cukrářské výrobky, stejně jako slané pečivo. Asi nejpočetněji však bývají každoročně zastoupeny adventní věnce, svícny, dekorace ve formě závěsů i zápichů. Pestrý je také výběr z nabídky keramiky, nechybí košíkářské výrobky či rozmanitý textil: od triček s potiskem přes malované šátky až po polštářky. A vyhledávané bývají šperky, z nichž každý je ručně vyrobeným originálem.

V některých případech si nakupující dokonce mohou i promluvit s tvůrci. I to oceňuje radní pro oblast sociálních věcí Aneta Heřmanová (ČSSD). „Málokdy se stane, že tak přirozeně dojde k setkání poskytovatelů sociálních služeb, jejich klientů a široké veřejnosti,“ připomněla v pondělí. Líbí se jí také, že veřejnost má možnost vidět, co všechno pracovníci zařízení sociálních služeb s klienty podnikají.

Radní Středočeského kraje chtějí opět podpořit Mezinárodní festival filmové hudby a multimédií SOUNDTRACK PODĚBRADY
Z podpor pro velké akce se zastupitelům nejvíc zamlouvá festival v Poděbradech
Deník s vámi - setkání s hejtmankou Středočeského kraje Jaroslavou Pokornou Jermanovou v Praze.
Setkání s hejtmankou: zeptáme se jí za vás, posílejte nám vaše dotazy