Hned úvodní disciplína, běh na 100 metrů s překážkami, ukázala, jak silně je závod obsazen. Na trati se vystřídalo 164 závodníků a 95 závodnic, když se představily reprezentace všech devíti územních odborů profesionálních hasičů a po 12 družstev dobrovolných hasičů a hasiček, vítězů okresních kol. Soutěžící se museli popasovat nejenom s tratí a časomírou, ale i s nástrahami počasí: s chladem prokládaným občasnými přeháňkami – a místy i dosti silným nárazovým větrem.

Ve štafetovém závodu na 4 x 100 metrů s překážkami, kterému patřil program sobotního odpoledne, jasně dominovala čtveřice profesionálů z kutnohorského územního odboru. Stříbrné bylo družstvo HZS Kolín a třetí doběhl tým HZS Mladá Boleslav, shrnul dění na sportovišti Ladislav Holomčík z centrály středočeských hasičů. „V kategorii dobrovolných sborů se z výsledků nejvíce radovali zástupci benešovského okresu – muži SDH Dalovy a ženy SDH Střezimíř, když o svých triumfech rozhodli už v prvních pokusech,“ připomněl.

Ilustrační foto.
Prázdninový provoz začali policisté hlídat už o týden dřív
Zdroj: Youtube

Neděle pak patřila požárnímu útoku, často označovanému za královskou disciplínu. „Na nejvyšší stupínek si pro zlaté medaile opět došli borci z Kutné Hory. Na druhé příčce skončili spolufavorité soutěže z HZS Beroun a třetí místo obsadil tým z Benešova. V kategorii mužů SDH rozhodlo pouhých osm setin sekundy o vítězství SDH Klučov z Kolínska před mladoboleslavským SDH Dneboh. V ženách si Písková Lhota z Nymburska zajistila prvenství před Skalicí s mnohem větším náskokem,“ shrnul výsledky Holomčík.

Zdroj: Youtube

V celkovém hodnocení pak jasně zvítězili profesionálové z Kutné Hory, stupně vítězů ještě doplnili hasiči z Berouna a Mladé Boleslavi. „Završený zlatý hattrick byl nejlepším dárkem pro odcházejícího šéfa i trenéra Pavla „Pytláka“ Říhu,“ připomněl Holomčík na adresu kutnohorského týmu. Doplnil, že odchod Pavla Říhy je velkou ztrátou pro celý středočeský sbor – staral se totiž i o krajskou reprezentaci. U dobrovolných hasičů vyhrály mezi ženami papírové favoritky z Pískové Lhoty před Střezimíří a Skalicí, mužům pak vévodil tým Klučova před mužstvem z obce Líchovy a třetím Tehovcem.

Všichni vítězové a u dobrovolných hasičů také týmy na druhých příčkách budou reprezentovat kraj na republikovém šampionátu, který se koncem srpna uskuteční v Liberci.

Zdroj: Youtube
Ilustrační foto
Slon na louce u kasáren nebyl bojový, ale cirkusový