Pupeční šňůru tak musí zpřetrhat nejen muzikanti a spousta mladých lidí, kteří byli zvyklí „vyhodit si z kopýtka", ale i jeho dlouholetý pronájemce Martin Severa.

Ten se v rozhovoru pro jeden z nových příbramských informačních serverů vyjádřil: „Za rok jsem tu měl 70 koncertů. Ono je něco jiného udělat jednorázový koncert Karla Gotta a něco jiného udělat koncert pro menší a tak specifický klub, o kterém Jirka Macháček z MIG 21 prohlásil, že je jedním těch posledních pravých. Koncerty jsou spíše prodělečné, na ně pak vydělávají akce typu Oldies."

Více než dvacetiletý vztah

Pomyslnou a možná i opravdovou slzu v oku zamáčkly i příbramské kapely, jako je například Nástroj Snahy. Tahle bezva parta má k Junior klubu více než dvacetiletý vztah.

„Pořádali jsme tu velké, výroční koncerty, na které chodila spousta našich přátel. Nebyl problém s místem, výhodou bylo i to, že je klub stranou, hudba nikoho nerušila. Spousta lidí sem byla zvyklá automaticky chodit. Zaniká tak jediný příbramský kulturní klub, je to pro nás velká nostalgie," svěřil se jeden z „Nástrojáků" Robert Nusl.

Junior klub se stane součástí Zelené páteře Příbrami a čeká ho zásadní proměna. Těžko si po této proměně zachová svůj obvyklý ráz oprýskanosti a odvázanosti, bude totiž sloužit všem skupinám lidí a navíc bude pod dohledem kamer.

Co se v Junior klubu děje nyní? „Provozovateli letos končí smlouva, takže objekt zřejmě vyklízí, aby ho mohl předat městu. Do obnovy zůstane prázdný," řekl starosta Příbrami Jindřich Vařeka.

Zábavný program po celý týden

Vize radních je taková, aby místo už v létě mohli navštívit po celý den nejen kolemjdoucí, odpočinout si a občerstvit, ale aby zde lidé našli zábavný program po celý týden. Zásadní nedostatek současného Junior klubu je podle radnice nedostatečná kapacita sociálního zázemí. To se proto rozšíří. Do budoucna chce město využít i objekt pro občerstvení kolemjdoucích i lidí využívající plánovanou in-line dráhu.

Studie zahrnuje venkovní pódium i rozšířenou terasu. Ani po přestavbě mladí lidé nepřijdou o noční klub, přibude ale další vyžití. Během celého týdne by se zde mohly konat přednášky, divadelní představení či by jej mohli využívat i muzikanti. Koncept by měl vyhovovat například i školám.

Příbram má několik menších klubů, ale je v nich problém s kapacitou. Příkladem může být klub U Žabáka u náměstí TGM nebo Motorbar na Březových Horách.

Čtěte také: Zelená páteř Příbrami: město potřebuje koupit pozemky kolem vody