Právě tohle výročí připomene v sobotu den otevřených dveří s prohlídkami provozu zdarma a živou hudbou. Organizátoři také slibují něco mimořádného, výroční jantarový speciál – a k tomu řadu pochoutek: od bůčku, žeber, hovězích líček či krůtích palic, to vše samozřejmě na pivu, až po pivní čokoládový dort se šlehačkou a kokosem. Alespoň to tak stojí na plakátech. Jestli to tak doopravdy bude, mohou návštěvníci ověřit na místě. Stejný zdroj mimo jiné ohlašuje i „přesdržkovou polévku“.

Další pozvání je do Benešova, přičemž využít je lze až do konce března. V nákupním centru Green Park je k vidění Benešovsko z nebe – cyklus leteckých fotografií pořízených pro zveřejnění v knize. „Na fotografiích jsou z výšky zachyceny historické památky, dominanty, krajina i vodní díla,“ připomněla Vurbsová s tím, že z pohledu ptáků je možno obdivovat třeba Konopiště, Český Šternberk, ale i Blaník.

Ilustrační foto.
Kvůli bourání mostu uzavřou dvacet kilometrů dálnice

Pro příští víkend nabízí Středočeská centrála cestovního ruchu pestrý výběr pro plánování programu na volný čas již s předstihem. Hned v pátek 22. března večer se lze s mělnickým muzeem vydat na vycházku za sovím houkáním do Kokořínského dolu.

V sobotu si pak přijdou na své příznivci historie. Dokonce mezi „top akce měsíce“ řadí krajská turistická centrála připomínku zvyků předků na v sobotu zahajované výstavě Jaro na vsi v Polabském národopisném muzeu v Přerově nad Labem. A nejde jen o obyčeje spjaté s Velikonocemi; stranou pozornosti nezůstanou ani připomínka svatovojtěšské poutě, máje či mariánské svátky slavené v květnu. Sobota bude patřit také zahájení sezony na zámku Nelahozeves, kam jsou zváni především menší návštěvníci – třeba v maskách, kostýmech princezen i nebo převlecích superhrdinů.

Oslava Mezinárodního dne žen v Domově seniorů v Benešově.
Domov seniorů udržuje tradici oslav Mezinárodního dne žen

Rodinnou akcí je také Japonský den, který v sobotu 23. března uspořádá Dům dětí a mládeže Symfonie v Poděbradech. Připravují se přednášky, tvůrčí dílny i ochutnávky.

Více o kosteleckém pivovaru ZDE:

Benešovsko pohledem ptáků ZDE:

Regionální muzeum Mělník ZDE:

Japonský den v DDM Symfonie ZDE:

První karneval na Konopišti.
Na Konopišti se konal vůbec první karneval