Ve dnech 20. až 24. listopadu budou prezentovat kraj na jednom z největších veletrhů Touristik & Caravaning v Lipsku, sdělila Deníku za krajskou turistickou centrálu Kateřina Kubíčková. Upozornila, že pro oblast cestovního ruchu jde skutečně o významnou událost: nejen že vystavující firmy, spolky a sdružení prezentují nejzajímavější cestovatelské nabídky svých regionů, ale veletrh také ve svém oboru udává směr: představuje nejnovější trendy. Stejně jako nabízí objevování nových oblastí zaslíbených kempování.

Středočeští zástupci jedou do Lipska především nabídnout krásná místa určená právě pro kempování, která jsou v dosahu hlavního města, řekla ředitelka Středočeské centrály cestovního ruchu Zuzana Vojtová. „Věřím, že naše nabídka k nám přivede více návštěvníků, kteří u nás stráví vícedenní dovolenou,“ očekává konkrétní přínos. „Účast kraje na tomto veletrhu je důležitým prostředkem propagace regionu,“ míní.

Ilustrační foto.
Lidé mají rozhodnout o užitečných projektech za 50 milionů

Na jaké publikum hodlají vyslanci středočeské turistiky zacílit, upřesnil krajský radní pro oblast regionálního rozvoje, cestovního ruchu a sportu Martin Draxler (ANO): „Tento veletrh je zaměřen především na individuální turistiku či cestování s karavanem.“ Také on vidí zájem Němců o kempování jako zajímavou příležitost pro Středočeský kraj. Oceňuje, že se turistická centrála chystá představit i méně známá, ale neméně krásná místa, kde lze strávit vícedenní dovolenou, a přiblíží je bohatou nabídkou propagačních materiálů. „Návštěvníci určitě ocení novou mapu kempingových míst ve středních Čechách včetně doplňkových služeb,“ podotkla Kubíčková.

Ilustrační foto.Zdroj: Deník / Radek Luksza

Ilustrační foto
Podél trasy budoucí dálnice má přibýt další čára v mapě: vodovod
Ilustrační foto.
Sedm milionů připravených na dotace pro lesníky zájmu nestačilo