„V Turecku jsem byla asi jen dvakrát, ale můj manžel tam jezdil dost často hrát golf. V Turecku je hodně krásných míst, ale já mám osobně raději jiné destinace," uvedla herečka Jitka Čvančarová.

Na statek U Merlina přijela s rodinou a bylo vidět, že si kmotrovství užívá. „Kmotrou lamě jsem ještě nikdy nebyla. Je to poprvé. Jsou to velmi krásná zvířata, která mají jedny z nejnádhernějších očí. Ale je pravdou, že umí i krásně plivat. Jednou mě lama u Bolečka Polívky na farmě pěkně poflusala," řekla herečka a kmotra malé Leontýnky Jitka Čvančarová.

Lamí slinu nemohla smýt. Trvalo jí to asi dvě hodiny, než dokázala lamí flus z ruky smýt. „Byl to neskutečný smrad. Opravdu moc veliký," dodala pobaveně herečka.

Varování ministerstva

České občany varuje před dovolenou v Turecku i ministerstvo pro místní rozvoj. „Nedoporučuji, aby naši turisté v těchto dnech vyjížděli do Turecka. Je nutné, aby se zde situace nejprve zcela uklidnila a stabilizovala. Bezpečnost je na prvním místě," uvedla ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová.

„Jezdíme tam už několik let, a to v srpnu. Já vím, že je tam velké vedro, ale jindy nemůžeme, protože děti chodí do školy. Letos jsme naštěstí čekali na last minute, takže jsme zájezd ještě nezaplatili," svěřila se Monika Matějková z Hořovic.

Čtěte také: Soud v Ankaře uvalil kvůli puči vazbu na dalších 68 osob