O podpoře koncertu s charitativním podtextem rozhodli krajští radní loni 18. prosince v rámci schvalování většího balíku peněz na podporu kultury. Středočeský podíl na koncertu pak připomínalo logo kraje na plakátech a záštita, kterou poskytl náměstek hejtmanky Miloš Petera (ČSSD). Kraj také dostal vstupenky, o jejichž využití se nejspíš ještě povedou debaty mezi středočeskými politiky.

Ilustrační foto.
Žádosti stavebníků místo radnice oštempluje kraj

Že smysl krajského příspěvku nechápe, už dal na srozuměnou Jan Skopeček z opoziční ODS. Nepochybně při tom opět ožije handrkování kolem deseti milionů korun odsouhlasených středočeským zastupitelstvem na spolupráci s organizátory nedávných pražských oslav 115. narozenin motocyklové značky Harley-Davidson. I v souvislosti s ním se opozice ozývala s hlasitým nesouhlasem.

Nadační fond Sudička na svých webových stránkách informuje, že výtěžek z narozeninového koncertu Dalibora Jandy v Lucerně byl ohromující, když na svůj záměr – pořídit přístroj zvaný Flare Meter pro uveální ambulanci léčící pacienty se záněty oka – získal 94 100 Kč. Celkem podle ředitelky Sudičky Hany Ulmanové potřebuje kolem 1,8 milionu korun.

Ilustrační snímek.
Do roku 2026 bude v Rakovníku sloužit až 900 vojáků