Případem se začali zabývat kriminalisté a soud rozhodl v následujícím roce o její vině. Byl jí uložen podmíněný dvouletý trest. Radnice, která kauzu označila za obrovské selhání jednotlivce, podnikla následně kroky, aby získala peníze zpět. Obviněná podpisem smlouvy celý dluh uznala a na pozemky, které vlastnila, bylo uplatněno zástavní právo.

Nyní zastupitelstvo města schválilo výmaz zástavního práva ke dvou zatíženým pozemkům v Kosově Hoře. Místostarosta Hölzel vysvětlil: „Pozemky byly prodány za 97 tisíc korun, které byly poslány na účet města a byla tak umořena část způsobeného dluhu. Aby je mohl nový vlastník převzít a byly očištěny od závazku, bylo potřeba schválit výmaz zástavního práva smluvního pro potřeby katastru nemovitosti."

K částečnému umazání škody došlo již v průběhu roku 2015, kdy žena uhradila do pokladny města částku přibližně ve výši 56 tisíc korun. Radnice trvá na splacení celého dluhu a jak tajemník městského úřadu Vojtěch Hlaváček na zastupitelstvu poznamenal, měl by být umořen prodejem dalšího jejího nemovitého majetku.

Čtěte také: Úřednice ze Sedlčan si nenechala špinit dobré jméno

Marie Břeňová