„Podali jsme investiční žádost k danému dotačnímu titulu na Ministerstvu školství, mládeže a tělovýchovy," potvrdil vedoucí plaveckého bazénu v Kutné Hoře Zdeněk Hadrovský. Záměrem TJ Sparta Kutná Hora je podle něj využití volné kapacity bazénu a modernizování prostor na wellness koutek.

„V této klidové relaxační části by byly vířivky, zážitkové sprchy i ledová kašna. Wellness koutek by byl přístupný z prostoru dětského bazénu a využívat by ho mohli všichni návštěvníci," poznamenal Hadrovský.

Poloviční slanost lidské slzy

Modernizace by ale přinesla i pokrok v celkovém prostoru krytého bazénu. Týkala by se totiž i úpravy technologie rozvodů vody na možnost použití slané vody v plaveckých bazénech. Jde o o moderní technologii, která nahrazuje chlor ve vodě bazénů solí. Slanost této vody však ani zdaleka nedosahuje slanosti mořské vody, jde sotva o poloviční slanost lidské slzy.

Zda touto modernizací kutnohorský bazén projde, ukáže až čas. Vedoucí plaveckého bazénu ale uvedl, že v případě získání dotace by se práce provozu bazénu zřejmě dotkly jen minimálně.

„Zatím není uzavření bazénu plánováno. Bude záležet na získání finančních prostředků, avšak převážná část modernizace by provoz podle předběžných projektových návrhů nepřerušila. Úpravy technologie na možnost použití slané vody bychom se pak snažili provést v červenci a srpnu, kdy je odstávka krytého bazénu," dodal Hadrovský.

Čtěte také: Příští rok se na zimní stadion v Rakovníku nedostane. Přednost dostal bazén