Masopustní obchůzka s národopisným souborem Kohoutek z Chrudimi se uskutečnila v jedenáct, třináct a patnáct hodin. Řeznický mistr a učni z SOU Čáslav vyprávěli o částech vepřového masa a správném porcování. S tradicí hlinecké obchůzky v masopustních maškarách seznámil návštěvníky etnograf Adam Votruba a besedu s názvem Kobliha v historických kuchařských knihách zorganizovala Olga Kaderová.

U Vodvárků se představila nová kapela Lucy -K.
U Vodvárků se představila nová kapela Lucy-K. Hraje víc rock než avizovaný pop

Dále si návštěvníci mohli prohlédnout expozici lidového nábytku nebo vyslechnout povídání o stolování s historikem Vladimírem Rišlinkem. Mohli také navštívit miniškolu práskání bičem pod vedením Pavla Zelinky, nebo dílnu laufrovských klobouků, párových růží či malých vozembouchů. Řezník Antonín Jiruš z Bečvár zajistil zabijačkové dobroty ve stodole z Durdic, ve níž byla i ukázka bourání prasete.

Z masopustu v Českém Brodě.
Masopust v Českém Brodě. Na programu bylo divadlo, ale i street food festival

Hospoda si pro tento den připravila zabijačkový guláš, hrstkovou polévku, jitrnice, jelítka pečené brambory se sýrem, lívance, vdolky a mnoho dalších dobrot. Nejbližší národopisné pořady se uskuteční 30. března - Bílá sobota, 31. března - Boží hod velikonoční, 28. dubna - Před Filipojakubskou nocí.