Řemeslné pohádkové léto začíná
O prázdninových sobotách od 4. července do 15. srpna jsou pro návštěvníky od 10 hodin  připraveny tematické programy představující rozmanitá tradiční řemesla. Hned první z nich, Hravá sobota, představí jak se dříve vyráběly hračky. Připravena je dílna na výrobu dřevěných hraček s Otakarem Fraňkem a návod na výrobu káči z papíru a čtení pohádek o hračkách a hrách. Témata na další soboty jsou Medová sobota o včelách, Modrobílá sobota o pradlenách a barvení látek, Vlněná sobota o ovcích a zpracování vlny, Lněná sobota o lnu a jeho použití a Sobota na skle malovaná o podmalbě na sklo.

Páteční Deník s TV magazínem.Zdroj: Deník

Další víkendové pozvánky

Letní kino promítne českou komedii
Druhý večer letního kina v parku u Ztracené uličky s Kinem 99 nabízí v pátek 3. července od 21:45 romantickou českou komedii Příliš osobní známost. Natálie (Petra Hřebíčková), Simona (Tatiana Dyková) a Eva (Eliška Balzerová) jsou ženy, které život svedl dohromady v různých situacích. Simona potřebuje přebít žal z rozvodu a odchodu syna, Natálie se musí vypořádat s otravnou skorotchýní a Eva hledá nový smysl života. Mohla by řešením všech nastalých problémů být láska?

Mamafest přijíždí do Starých Lázní
Exkluzivní festival jen pro 1000 lidí, který proběhne v sobotu 4. července ve Starých Lázních, přináší do Kolína několik různých pódií, některá s LED stěnou a projekcí, přes 40 DJs, live performerů a vystupujících z ČR i zahraničí, GoGo tanečnice, ohňovou show, občerstvení i klidovou zónu s možností dát si shishu. Mezi potvrzenými umělci jsou Jean Luc, Mike Frost, Denny Veselý, Bocian a mnozí další. Po festivalu se mohou účastníci těšit na profesionální fotoreport a aftermovie. Vstupneky lze v předprodeji zakoupit přes portál Eventmat.

Handpanista zahraje v Kostelci
Koncert v rámci 13. ročníku Hudebního potkávání v Kostelci nad Černými lesy proběhne v sobotu 4. července od 18 hodin v kostele sv. Jana Křtitele. Český handpanista Jiří Káš přináší hudební vystoupení s název Letní déšť – mystický handpan. Tento tajemný hudební nástroj připomínající létající talíř pocházející přímo z jiných dimenzí dokáže okouzlit jemnými vibracemi, které unášejí mysl od starostí všedních dní a pomáhají tak příjemně relaxovat. Vstupné je dobrovolné.

U Tří pírek je party
První letní a prázdninová Terrace party přináší v neděli 5. července od 14 hodin Deep house music, venkovní grill, super drinky a výhled na řeku Labe. To vše na venkovní terase restaurace U Tří pírek. Své sety účastníkům párty nabídnou Djs Madelaine, Robin, Topclass, Topas a Housecontrolz. Kapacita akce je omezena pouze na 150 lidí. A pro ty, kteří by toho ještě neměli dost, je od 22 hodin připravena afterparty v 50 metrů vzdáleném music baru Sklep.

Jana Kratochvílová na svém koncertu pokřtila roušku
Jana Kratochvílová na svém koncertu pokřtila roušku