Jakožto pilní žáci se učíme od rána do večera nejrůznější matematické vzorečky, v účetnictví čísla účtů, významné letopočty v dějepise, data narození a úmrtí slavných spisovatelů v českém jazyce… No, nedivte se, že nám ta směsice čísel tak trochu vlezla na mozek:
26 – tolik se nás v prváku potkalo ve dveřích 1. A. Holky zvítězily nad kluky poměrem 18 ku 8, po vykrácení
9 ku 4. Dohromady máme 52 nohou, hlásit bychom se čistě teoreticky mohli klidně i 52 rukama a prstů máme neuvěřitelných 520. Některé z nich využíváme při psaní na klávesnici, jiné raději, z preventivních důvodů, schováváme v ponožkách.
1090 – tolik hodin s námi strávili učitelé během prvního roku studia, v bláhové snaze vyrobit z nás mladé inteligenty. My jsme je však převezli a dohromady zameškali 2427 hodin.
371 – tolik je nám dohromady let. Úctyhodný věk, nemyslíte? Takovým stářím se nemůže po světě
chlubit jen tak někdo… Do kapsy by nás mohl strčit akorát tak pohádkový dědeček. S úsměvem však můžeme říci, že jsme ještě vcelku mladí a do penze se rozhodně ještě nechystáme.
33 – přesně tolik máme sourozenců, kteří nás nenechají na pokoji, když se doma pilně připravujeme na hodiny. Je tedy jasné, kdo za to může, když naše výsledky nejsou takové, jaké bychom si my i naši rodiče představovali. Jinými slovy: Za všechno můžou sourozenci!
48 – ano, tolik máme doma zvířátek. To je skoro dvojnásobek osazenstva našeho třídního cirkusu!
1339 – kdo by si pomyslel, že vážíme právě tolik kilogramů? Pokusili jsme porovnat sami sebe s některými exotickými zvířaty a přišli jsme na to, že žirafa váží do 1000 kg. To je ale na nás málo. Poté přišel na řadu slon – ten váží dvakrát až třikrát více než žirafa, což je naopak hodně. My jsme na tom stejně jako trochu tlustší hroch, který váží okolo 1330 kg. Máte rádi hrochy?
138 – tolik kilometrů urazíme cestou do školy. To je docela dost na to, abychom to stihli do 8 ráno. Přesto to většina z nás zvládne!
9 – tolik hodin na těch 138 kilometrů potřebujeme. Není tedy divu, že se na tak náročné cestě občas někdo zapomene nebo je vyčerpaný natolik, že už nedorazí vůbec.
98 – tolik schodů musíme ještě po té strastiplné a zdlouhavé cestě zdolat ve škole, než vysílení padneme do svých lavic.
11 – tolik spolupracovníků / spolupracovnic jsme pro tento projekt ulovili ve spřátelených třídách.