"Vzhledem k množícím se telefonátům od oznamovatelů o rozsahu požáru a dalšímu upřesnění, že v jeho blízkosti se nachází čerpací stanice pohonných hmot, vyhlásil operační důstojník ihned druhý stupeň požárního poplachu. K místu události tak zamířily jednotky profesionálních hasičů ze stanic Kolín a Poděbrady, dobrovolné sbory obcí Cerhenice, Pečky, Plaňany, Ratenice, Poříčany a Sadská a také jednotka podniku Paramo a.s. Kolín," uvedl mluvčí středočeských hasičů Petr Svoboda.

V době příjezdu první jednotky byla požárem zasažena třetina budovy, ve které bylo uskladněno balíkové seno. Požár se stále rozšiřoval do další části objektu, kde byly uskladněny zemědělské stroje a různé vybavení.

Hasičům v dýchací technice se včasným zásahem podařilo zabránit rozšíření požáru jak do zbytku budovy, tak i na nedaleko stojící kamion a čerpací stanici.

Kolínský Den záchranářů
Den záchranářů je za dveřmi, letos se opět uskuteční program na Třídvorské

Na místo do dopoledních hodin dohlížela dobrovolná jednotka. "Na kontrolu požářiště byl povolán i policejní kynolog se psem vycvičeným na vyhledávání akcelerantů hoření, ale výsledek průzkumu byl negativní," doplnil mluvčí s tím, že i přesto je jednou z vyšetřovacích verzí příčin vzniku požáru úmyslné zapálení.

Přímé škody byly vyčísleny na 400 tisíc korun, uchráněné hodnoty částkou 500 tisíc korun. Náročný zásah, do kterého se zapojilo přes padesát hasičů, se obešel bez zranění.

Zdroj: Youtube