S hašením požáru na místě pomáhají i dva vrtulníky a letadlo z Jičína. Hořelo na několika kilometrech podél trati, zejména louky, lesy či lesní školka. Na místo vyrazily desítky hasičských cisteren. 

Požár, vzniklý pravděpodobně jiskrami odlétnutými od brzdy vlaku, zachvátil úsek trati mezi Bakovem nad Jizerou a Bělou pod Bezdězem.Zdroj: Deník / Karel SmažíkPodle posledních informací, které přineslo zpravodajství České televize, se po devatenácté hodině podařilo oheň dostat na většině míst pod kontrolu a hořela již jen lesní školka. 

Hašení požáru komplikoval fakt, že hořelo okolo stožárů s dráty vysokého napětí, které hrozily pádem na hasiče. 

Na trati mezi Bakovem a Bělou, je podle webových stránek ČD omezen provoz a zavedena náhrádní autobusová doprava. V 19:00 byl obnoven provoz v úseku Bezděz - Okna. Provoz by měl být kompletně obnoven až v pozdních večerních hodinách.

V těchto suchých dnech platí výstraha ČHMÚ, který varuje před zvýšenou možností vzniku požárů ve většině krajů České republiky. Lidé by si měli dávat pozor na manipulaci s otevřeným ohněm, stejně například na to, kam odhazují nedopalek cigarety.

 

Čeští vojáci, kteří 5. srpna 2018 zahynuli v Afghánistánu. Zleva: rotný Martin Marcin, desátník Kamil Beneš a desátník Patrik Štěpánek.
Lidé mohou přispět do Vojenského fondu solidarity
Ilustrační foto.
Pět a půl tisíce dětí by mělo dostávat najíst zdarma