Božího hodu si už neužije jenapadesátiletý muž.

Krátce před jednou hodinou ranní byl oznámen na linku 112 požár rodinného domu v Kouřimi. Na místo vyjížděli jak profesionální hasiči z Kolína, tak dobrovolní z Kouřimi. Ke vzniku požáru mělo dojít od plynového topidla, které stálo v blízkosti postele. Po příjezdu na místo hasiči zjistili, že v domě hoří přízemí a plameny se šíří dál. S použitím dýchacích přístrojů hasiči požár zlikvidovali.

Místní dobrovolní hasiči byli na místě ještě do dopoledních hodin.

V domě byl nalezen uhořelý jednapadesátiletý muž. Pravděpodobná příčina požáru byla nesprávná manipulace s propanbutanovým zařízením. "Ke zjištěné přesné příčiny úmrtí byla nařízena soudní pitva, Prvotním ohledáním bylo cizí zavinění vyloučeno," uvedla Jana Žďárská z kolínské policie. Škoda by se podle prvních odhadů měla pohybovat okolo sta tisíc korun.

Našim redaktorům přímo na místě se podařilo zjistit, že uhořelý byl údajně osaměle žijící muž. "Byl to samotář," popsal místní senior a dodal, že večer byl viděn v jednom místním restauračním zařízení ještě se svým kamarádem. Panovaly proto obavy, aby nebyl obětí i on.

Zdeněk Holeček, Michal Bílek