ON-LINE reportáž o koronaviru najdete ZDE

Cílem je podle jeho slov strhnout okolí k tomu, aby mělo respekt k práci lékařů.

Každý den tak pizzaři sledovali, jak se každým dnem měnila opatření v rámci nouzového stavu. „Svíral nás přirozený pocit přispět něčím naší zasažené společnosti. Pocit byl prvotně nepříjemný, protože chemici nejsme a dezinfekce ve velkém nejsme schopni vyrobit a šití roušek na koleni jsme si také upřímně nedokázali představit,“ vyprávěl Patrik Lambert.

Po krátkém přemýšlení bylo jasno. Pokud má přijít podpora pizzařů, pak musí přijít z toho řemesla, kterým si jsou zcela jisti. „Upéct pizzy pro společnost bude naší pouhopouhou rutinou. Po zvážení situace, kdo bude tím podpořeným, pomohla do jisté míry média a výpovědi některých osobních kontaktů z měst, ve kterých působí naše pobočky,“ vysvětlil Patrik Lambert.

Lidé z nemocnic se tak stali prioritou číslo jedna: zejména z urgentního příjmu, infekčního oddělení a laboratoří. „Jsme připraveni přispět do mlýna solidárnosti a podpořit tak nemocnice ve všech našich městech, kde působíme. Postupné dodávky energie v podobě čerstvě křupavé pizzy začaly potřebným prostřednictvím našich kurýrů proudit.,“ řekl spokojeně manažer společnosti.

Koronavirus v ČeskuZdroj: Deník