Všímaví diváci mohli při počítání hráčů na nymburské střídačce při utkání s Opavou nasčítat jen deset mužů. Chyběl AJ English a Alex Davis. U obou hráčů byl důvod nepřítomnosti jiný. Alex Davis se v době zápasu připravoval v kolínské nemocnici na drobný, nicméně nutný chirurgický zákrok. Doba rekonvalescence sice nebude dlouhá, ale minimálně týden se nebude moci zapojit do přípravy.

AJ English na střídačce nebyl, protože se klub a hráč po vzájemné dohodě domluvili, že se jejich cesty rozejdou. Trenér od středečního odpoledne opět tráví hodiny u počítače a lustruje nejvhodnější kandidáty na uvolněné místo. AJ English odehrál za Nymburk pouze všechny přípravné zápasy, ve kterých nastřílel celkem 93 bodů (průměr 11,6 na zápas).

V průběhu utkání druhého kola Kooperativa NBL proti Opavě se také zranil rozehrávač Eugene Lawrence. Stěžoval si na svalové problémy s přitahovačem na vnitřní straně stehna. Čtvrteční podrobné vyšetření neodhalilo žádnou trhlinu, a tak doba rekonvalescence se bude počítat na dny.

ČEZ Basketbal Nymburk - BK Opava 108:78.
Start košíkářů na jedničku. Opavu porazili o třicet bodů

Ztráta tři hráčů v nymburském družstvu si hned vynutila akci. Osloven byl Jaka Brodnik a se slovy „Jen dojím oběd a jedu,“ přicestoval ještě v noci ze čtvrtka na pátek do Nymburka.

Jaka byl jedním ze slovinských hráčů, kteří vypomáhali týmu při absenci českých reprezentantů. „Pro překlenutí naší svízelné aktuální situace je vhodným hráčem. Trénoval s námi několik týdnů, víme, co od něho očekávat, zná naše akce, my víme o jeho vlastnostech,“ poznamenal kouč Nymburka Oren Ariel.

Zda bude moci nastoupil v Kolíně v sobotním zápase není ještě v tento okamžik jasné, ale do Francie, k prvnímu zápasu BCL, odjede. Dočasně dostane dres s číslem 21, ale hledejme za tím jen to, že velikost dresu Alexe Davise mu sedí nejvíce. 

Tomáš Laš

ČEZ Basketbal Nymburk - BK Opava 108:78.
Medvědy čeká hodně tvrdý oříšek. Postaví se mistrovi