„Vyhráli jsme zaslouženě, protože jsme celý zápas vedli. Musíme na tom postavit náš výkon do příštího zápasu, kdy nás čeká doma USK Praha. Chceme si splnit cíl a hrát předkolo play-off,“ uvedl trenér Kolína Pavel Beneš.

„Vítězství Kolína je zasloužené, ale mrzí mě to, protože jsme cítili šanci. Rozdíl devíti bodů je skoro až nespravedlivý, protože se to celý zápas tahalo o tři až čtyři body. Stále jsme se drželi na jednu nebo dvě střely. Stále jsme byli ve hře, ale Kolín ukázal, že má v týmu velké hráče a zvítězil,“ řekl trenér Hradce Králové Lubomír Peterka.

Ani jeden tým nenastupoval do zápasu v plné síle. S absencí některých hráčů se dokázal lépe vypořádat Kolín.

„Oběma týmům chyběli důležití hráči a na výkonu se to podepsalo. Bylo vidět, že byla reprezentační pauza a že v ní je velmi složité sehnat tým na sehrání přípravného zápasu. Proto to bylo v prvním poločase takové neučesané, spíše bojovné. My jsme se soustředili hlavně na obranu, protože jsme věděli, že Hradec má velmi útočné družstvo. Že ho potřebujeme udržet pod 80 body, a to se nám povedlo. S čím jsme velmi nespokojeni, je náš obranný doskok. Šestnáct útočných doskoků soupeře nás mohlo stát vítězství,“ podotkl Pavel Beneš.

„Zápas se odvíjel přesně tak, jak jsme předpokládali. Věděli jsme, že nás tady bude ničit Walton, ale stejně jsme ho neubránili. Porazili nás dva hráči. A my jsme k tomu navíc přidali 16 ztrát a nízkou úspěšnost za dva body. Domácí působili hlavně v útoku agresivnějším dojmem,“ přiznal Lubomír Peterka.

Kolín od začátku vedl, ale soupeř byl pořád na dostřel. Bylo jasné, že se bude rozhodovat v závěru. Když to vypadalo, že by Hradec mohl skóre otočit, zaúřadovala dvojice Walton – Machač. Prvně jmenovaný vymyslel čtyři parádní přihrávky, druhý přesně zakončoval.

„Byl to agresivní zápas. Věděli jsme, že nás čeká těžký zápas, ale chtěli jsme zvítězit. Většinu zápasu jsme se s Kolínem drželi na jednu až dvě střely, ale bohužel v koncovce nám utekli. Věděli jsme, že největším problémem bude ubránit Waltona, to se nám bohužel nepodařilo. Porazili nás vlastně dva hráči. Ale důležité je, že když jsme prohrávali o více jak čtyři body, tak jsme se dokázali vrátit. To je pro nás dobré zjištění, bohužel jsme se přes to nedokázali přenést. Nejhorší věc bylo našich 16 ztrát, toho soupeř těžil,“ konstatoval dvacetiletý hráč Hradce Martin Kolář.

Skvělou premiéru si v kolínském dresu odbyl mladý Filip Novotný, který přišel z Nymburka. Proti Hradci se uvedl pěti body. „Odehrál výborné utkání,“ řekl trenér Pavel Beneš.

„Očekávali jsme velmi těžké utkání, a to se naplnilo. Bylo to celou dobu víceméně vyrovnané. Nás podrželi hlavně David Machač a AJ Wallton. Největším problémem byl náš obranný doskok, ale ubojovali jsme to. Jsem rád, že moje premiéra byla vítězná,“ řekl nový benjamínek Medvědů.

Body: Walton 29, Machač 21, Thompson 9, Bratčenkov 8, Purifoy 7, Novotný 5, Šoula 4, Zollo 2 – Sedmák 20, Kolář 12, Stamenkovic 12, Peterka 10, Marquardt 9, Canda 6, Andres 5, Mahler 2. Rozhodčí: Vondráček, Salvetr, Kučírek. Střelba 2 body: 45/28:43/21. Trojky: 19/6:25/8. TH: 14/11:13/10. Doskoky: 31:39. Chyby: 18:19. Diváků: 591. Čtvrtiny: 23:19, 22:20, 20:19, 20:18. Hráč utkání: Machač David (Kolín).