Výborně jel především Tomáš Paprstka, který přes polovinu závodu kroužil s Jaroslavem Kulhavým a Janem Škarnitzlem, nakonec za oběma olympioniky vybojoval skvělou třetí příčku. Navíc se v nabité konkurenci udržel ve hře o pódium celkového pořadí.

„Mezi druhým a čtvrtým místem je rozdíl pouhé čtyři body. V Kutné Hoře to bude zajímavý souboj a věřím, že Tomáš má šanci uspět," říká manažer týmu Jan Slavíček.

Spokojený byl i s výkonem Filipa Eberla a Pavla Skalického, který v sobotu získal titul akademického mistra republiky, stejně jako týmová kolegyně Vendula Kuntová. Ta má po Brně navíc spolu s Tomášem Paprstkou jistou nominaci na mistrovství Evropy.

Medaili si z Brna odvezla i kadetka Lucie Krupová a málem žák Tomáš Dudek. „Jasné třetí místo promarnil nepozorností, když si nevšiml sprintujícího soupeře. V žácích ale nejde o život a teď už si bude určitě pamatovat, že dokud není v cíli, nemůže vypustit ani metr," neměl chybu talentovanému závodníkovi za zlé Jan Slavíček.

Závody mistrovství České republiky potrvají v Kutné Hoře od pátku do neděle a Remerx-Merida Team Kolín má na každý den připravené nejedno medailové želízko. I proto se vyplatí do královského města vyrazit.

Program MČR

Pátek
14:00 – 17:00 neoficiální mistrovství ČR v technických disciplínách (žáci, kadeti)
18:00 MČR štafety

Sobota
12:30 – 14:30 sprinty žáci, žákyně, kadeti, kadetky, masters
14:30 – 16:30 sprinty junioři, juniorky, ženy a muži elite

Neděle
9:00 žáci I+II, žákyně I+II
10:00 kadeti, expert, masters
12:00 junioři
13:30 ženy/U23, juniorky, kadetky
15:30 muži elita /U23