Divize

Mužský A tým po předchozí neúspěšné sezoně pokračuje v dalším budování mužstva a hlavní výzvou bude udržet konzistentní výkony, jak ostatně ukázal i první hrací víkend.

V prvním zápase proti technicky kvalitnímu soupeři předvedl Kolín výborný výkon s dobrým přechodem do útoku, navíc kolínské akcie držel vysoko gólman, takže se nakonec rezerva prvoligového týmu Start98 Praha-Kunratice musela před Pitbully sklonit. Ovšem druhý den následovalo nezvládnuté domácí utkání proti FBŠ Všestary v azylu v Chlumci nad Cidlinou. Nevýrazný výkon s řadou individuálních chyb a přizpůsobení se běhavému florbalu soupeře vyústil v jasnou porážku.

3. liga žen

Kolínský ženský tým hrál v minulém roce speciální soutěž se třemi hráčkami v poli, kterou ovládl. "A jelikož letos se soutěž neotevírala, nastoupily Pitbullky do klasické 3. ligy. Věkově velmi mladé družstvo, které z větší části tvoří juniorky doplněné několika zkušenějšími hráčkami, bude v letošním roce zajímavé sledovat," podotkl předseda kolínského klubu Petr Cícha.

Každopádně první zápas naznačil, že by to mohla být dobrá sezona. Bojovný zápas proti FC Bučis Team nabídl i řadu hezký akcí a gólů a kolínský tým slavil vítězství 4:1. Ovšem ve druhém utkání už Pitbullky nestačily na rezervu prvoligového ženského týmu TEXAS LONGHORNS, který nekompromisně trestal každou chybu.

2. liga juniorů

Junioři v uplynulé sezoně postoupili do 2. ligy, takže se čekalo, v jaké formě se představí ve vyšší soutěži. Řada hráčů už má zkušenosti i s mužským florbalem, které muže v mládežnickém florbale zúročit. První utkání nabídlo drama do posledních vteřin a Kolín se radoval po vítězství o jednu branku. Ve druhém utkání určoval tempo hry soupeř z Říčan, který si došel pro zaslouženou výhru.

3. liga dorostenců

Dorostenci sestoupili ze 2. ligy a sestava prošla razantní obměnou, ale podle vstupu do sezony to vypadá, že mladíci chtějí znovu bojovat o nejvyšší příčky. V úvodním zápase Pitbullové přehráli jednoznačně Slavii 7:1 a i ve druhém utkání si poradili vysoko 8:4 s družstvem Florbal Neratovice.

Liga starších žáků

Starší žáci stejně jako ostatní kolínské týmy vstoupili do nového ligového ročníku vítězně. Ve druhém zápase ovšem na svého soupeře nestačili, ale v zápase o umístění viděli diváci úžasnou bitvu s Olympem Praha, kterou muselo rozhodnout až nájezdové drama. Kolínští hráči potvrdili šikovné ruce a pevné nervy a slavili výhru po nájezdech.

Liga elévů 3+1

Elévové se hned během prvního turnaje představili na domácím hřišti a podle výsledků atmosféra hráče nesvazovala, ale naopak je motivovala k útočnému florbalu. Ve skupině Pitbulláčkové neměli konkurenci a dvakrát suverénně zvítězili a postoupili do finále a souboje o první místo. Napínavé utkání přineslo přestřelku, ale i přes mohutný finiš kolínských hráčů a hráček byl nakonec o jednu branku šťastnější soupeř. Každopádně druhé místo je i tak vynikající výsledek.

O víkendu jsou na programu turnaje mladších žáků, dorostenek a další zápas čeká i mužský A tým FBC Pitbulls Kolín.