Dobřichovice B – Kolín 3:0

Vstup do utkání se Kolínu nepovedl. Nedařil se hlavně příjem podání. Dobřichovice se podáním zaměřily na univerzála Kopeckého, kterému se nedařilo. Trenér Miroslav Šotola neměl možnost žádného střídání, lavička Kolína zela prázdnotou – vinou zranění a dalších okolností.

Hostům se nedařilo ani na útoku, statistiky smečařů byly v první sadě tragické. První set vyhráli domácí jednoznačně 25:11.

Po tomto výprasku se volejbalisté Kolína přeci jen zlepšili, a hráli s domácími vyrovnanou partii. Druhý set nakonec rozhodly vlastní chyby hostů.

Ztráta nadějně rozehraného setu Kolín vykolejila, vrátil se k žalostnému výkonu 
z prvního dějství. Domácí opět jednoznačně zvítězili 25:13, celkově pak 3:0 na sety.

Sestava: Tomíšek, Gojný, Kopecký, Nutil, Havlíček, Vejdělek, Havel (libero). Sety: 11, 21, 13.

Dobřichovice B – Kolín 3:2

Druhý zápas začal pro Kolín dobře. Dařilo se na příjmu podání a smečaři se také činili. Celý set byl vyrovnaný, koncovku lépe zvládli hosté a vyhráli 25:23.

Druhá sada se odehrávala v podobném duchu. Set rozhodly chyby na příjmu podání. Slabší chvilku si vybral libero Havel, který byl u jednoho ze tří dobřichovických es. Velká škoda, domácí vyhráli 25:19.

Ve třetím dějství se nadále odehrávala vyrovnaná partie, Kolín byl v koncovce úspěšnější a zvítězil 25:23.

Čtvrtá sada, opět vyrovnaná, dopadla lépe pro domácí. Ti zvítězili 25:23. V průběhu tie- breaku si Kolín vytvořil dvoubodový náskok, za stavu 9:11 se však přestalo dařit na útoku. Toto zaváhání domácí využili a zvítězili 15:13, celkově 3:2 na sety.

V druhém zápase předvedl Kolín slušný výkon a nebyl daleko od vítězství. „Naši největší slabinou byla obranná hra bloku," zhodnotil kolínský trenér Miroslav Šotola.
Touto herní činností téměř nebodovalo. Zejména blokař Nutil, zůstává v tomto ohledu za očekáváním.

Kolín sice z Dobřichovic odvezl bod, který se přiděluje za dva vyhrané sety, jenže stále zůstává v této sezoně bez vítězství. V sobotu ho navíc čeká další těžký soupeř: od 11 a od 15 hodin sehraje v hale Stap na Zálabí dvojutkání proti Zruči nad Sázavou, druhému týmu soutěže.

Sestava: Tomíšek, Gojný, Kopecký, Nutil, Havlíček, Vejdělek, Havel (libero). Sety: – 23, 19, – 23, 23, 12.

(Bořek Volejník)