Kolín B – Brandýs nad Labem 3:1

Brandýs, pohybující se 
v polovině tabulky, zatím Kolín dokázal v minulých soubojích téměř vždy porazit. Takže si domácí věřili i do sobotního dvojzápasu.

V prvním setu Brandýští nedokázali vzdorovat domácímu servisu a byli bezzubí na síti – znamenalo to vedení 1:0 na sety.

Totéž se prakticky opakovalo i ve druhé sadě, kdy hosté dost kazili a Kolín dokázal bodovat jak z kůlu, tak i útokem středem sítě.

Třetí set však Kolín ztratil vlastními minelami a nepřesnou přihrávkou podání. Ve čtvrté se ale vrátil zpět ke své hře a dotáhl zápas k vítězství.

Sestava: L. Blažek, Kočí, Nutil, Matlas, A. Blažek, V. Blažek. Sety: 17, 24, – 30, 21.

Kolín B – Brandýs nad Labem 3:2

Do druhého zápasu Kolín pozměnil sestavu, které trvalo, než se chytila. První sadu prohrála po matném výkonu.

V dalších dvou setech už ale poněkud bezbarvý Brandýs „přejela." A ve čtvrté dokonce vedla o pět bodů. Jenže přišlo zkažené podání domácích a naopak na straně hostů šňůra bodů ze servisu. Takže Kolín set smolně ztratil. Znamenalo to tie-break, v němž sice Kolín prohrával, ale hlavně odvahou na smeči dokázal stav otočit.

Sestava: Vejdělek, Kočí, Nutil, Matlas, A. Blažek, Ptáček, V. Blažek (libero). Sety: – 17, 16, 13, – 28, 12.

Přerov nad Labem – Kolín B 0:3

V neděli zajížděl Kolín do Přerova nad Labem na kurty posledního týmu soutěže, který v sezóně vyhrál jen tři zápasy.

Sestavu měl vinou omluvenek a nemocí jen šestičlennou, nejmenší možnou a mírně improvizovanou – nahrávač Vejdělek se musel přesunout na post smečaře.

Podmínky navíc byly těžké – zima a vítr úrovni hry rozhodně nepomohly. Kolín ale neměl s domácími žádnou práci. Přerov měl obrovské problémy na přihrávce podání, takže v každém setu Kolínu sám pomohl až pěti body po chybách na příjmu.

Sestava: L. Blažek, Vejdělek, Kočí, Matlas, Nutil, V. Blažek. Sety: – 13, – 18, – 13.

Přerov nad Labem – Kolín B 0:3

Stejná hra, stejný výsledek 0:3. S málo vídaným skóre třetího setu, v němž Kolín dovolil Přerovu zisk pouhých dvou bodů. A to ještě jeden bod domácí získali po chybě zapisovatele, který ho omylem přiřkl Přerovu, a rozhodčí si tohoto omylu nevšiml.

„Kvůli počasí to nebyl příjemný zápas, chtěli jsme ho mít rychle za sebou, a to se povedlo," zhodnotil kolínský smečař Vojtěch Blažek.

V sobotu 21. května nastoupí Kolín doma proti prvnímu Mělníku, zápasy startují v 10 a ve 13 hodin 
v areálu U Chaty v Borkách.

Kolínské „béčko" je před tímto utkáním na čtvrtém místě. Čtyři body ztrácí na třetí Benátky nad Jizerou a na druhé Čelákovice, které mají lepší poměr vyhraných setů než Benátky, proto jsou na druhé příčce. A devět bodů chybí Kolínu na lídra
z Mělníku.

Za Kolínem jsou pak seřazeny týmy Kutné Hory, Mladé Boleslavi, Brandýsa nad Labem, Vlašimi, Mnichova Hradiště a Přerova nad Labem.

Sestava: L. Blažek, Vejdělek, Kočí, Matlas, Nutil, V. Blažek. Sety: – 11, – 14, – 2.

(Bořek Volejník)