Kolín B – Vlašim B 3:0

Za celou sezonu zvítězila rezerva Vlašimi jen třikrát, takže Kolín nemohl – navíc v domácím prostředí – brát nic jiného než vítězství. Od začátku si za ním jasně šel.

Vlašim byla od začátku horší ve všem. Špatně přihrávala, neměla dobře připravené útoky na síti, hráči kazili snadné míče. Rozdíl pěti míst v tabulce byl zřejmý.

Kolín si prakticky v tréninkovém tempu, kdy hosté během zápasu ani jednou nevedli, došli pro jednoznačné vítězství.

Sestava: L. Blažek, Ptáček, Rohla, Matlas, Adámek, V. Blažek. Sety: 15, 16, 12.

Kolín B – Vlašim B 3:0

Na začátku druhého utkání Vlašim chvilku vedla – než se Kolín po změně sestavy, tak aby se do hry dostali všichni hráči včetně juniorů, dostal opět do tempa.

Obrázek hry se vlastně proti prvnímu zápasu vůbec nezměnil. Kolín snadno bodoval na smeči, přestože Vlašim zlepšila obranu v poli a podařilo se jí ubránit několik zdánlivě bodových útoků. Ale stále se potýkala se špatným příjmem servisu a smečaři ani nedostávali dobré nahrávky.

Za hodinu si domácí připsali další tři body za snadné vítězství. „Byl to jasný zápas. Jestli chceme zůstat na špičce tabulky, musíme takové soupeře porážet," řekl domácí blokař a předseda kolínského klubu Petr Šotola.

V sobotu 30. května hraje Kolín v Přerově nad Labem, který je předposlední. Poslední utkání sezony bude mít příchuť klíčového derby: předpokládá se, že první Čelákovice už nikdo z čela soutěže nesesadí, v sobotu 6. června doma proti Kutné Hoře se tak bude patrně rozhodovat o konečné druhé příčce.

Sestava: L. Blažek, Ptáček, Šotola, Havlíček, Matlas, V. Blažek. Sety: 13, 22, 14.

Tabulka

1. VSC Čelákovice 60
2. SK Volejbal Kolín B 56
3. TJ Sokol Brandýs nad Labem 47
4. TJ Sparta Kutná Hora 44
5. TJ Bohemia Poděbrady 28
6. TK Slovan Lysá nad Labem 20
7. TJ Sokol Přerov nad Labem 12
8. TJ Sokol Vlašim B 9

(Bořek Volejník)