„Závěrečný turnaj byl hodně těžký, protože každý tým do těchto zápasů dá úplně vše. Proto jsme v každém zápasu nemohli polevit ani na chvilku," uvedl Lukáš Rovenský.

Pojďme pomalu po stopách posledního úspěchu. Na závěrečný turnaj sezony se probojovala družstva BK Pardubice, BCM Slezská Ostrava, JBC Brno a USK Praha. Největším favoritem bylo družstvo Pardubic, které neprohrálo 25 zápasů v řadě.

Průběh turnaje byl zcela vyrovnaný, většina zápasů skončila menším než deseti bodovým rozdílem. Bez zaváhání prošlo turnajem družstvo Pardubic, které tak prodloužilo sérii neporazitelnosti na 28 zápasů a stalo se tak po zásluze šampionem.

Velkou měrou se na tomto úspěchu podíleli dva hráči, kteří prošli kolínskými mládežnickými družstvy – Lukáš Rovenský (kolínský odchovanec) a Vojtěch Kudrna (hráč Kolína v letech 2009/2010).

Ve finálovém zápase porazily Pardubice tým USK Praha 74:67. Lukáš Rovenský nastřílel 13 bodů, získal 7 doskoků a rozdal 6 asistencí a oprávněně získal cenu pro nejlepšího hráče utkání. „Je určitě super získat toto ocenění zrovna ve finále. Proto jsem nesmírně rád, že jsem ho získal. Je to ocenění mé práce," podotkl Rovenský.

Lukáš Rovenský patřil k oporám pardubického týmu po celou sezonu.  Ve statistikách celkové užitečnosti (MVP) extraligy U17 po základní části obsadil celkové první místo s užitečností 24,4 bodů na zápas a mezi všemi střelci skončil třetí se 483 nastřílenými body.