„Na pohárové utkání jsme se těšili. Chtěli jsme soupeře, který hraje krajskou soutěž, potrápit a pokusit se postoupit do dalšího kola. V zápase jsme ale postrádali opory Vaňkáta, Hrušku, Kovaříka a Malého," uvedl vedoucí Věšáku Libor Křelina.

Přesto Věšák začal lépe. Vypracoval si řadu šancí, žádnou ale neproměnil. Za to byl pak potrestán.

„Do utkání jsme vstoupili lépe. Měli jsme v rychlém sledu asi čtyři gólové situace, ale bohužel ani jedna neskončila brankou, a tak převzali iniciativu výborně hrající hosté. My se snažili dobře bránit a využívat rychlých brejků. Naše obrana byla dobře organizovaná a boleslavské protihráče jsme do vážnější šance nepustili až na jeden výborně zahraný signál z autu, kdy se hostům podařilo otevřít skóre utkání," podotkl Libor Křelina.

Zatímco v první půli vyšel Věšák střelecky naprázdno, po změně stran úřadoval. Trefil se celkem sedmkrát.

„Po změně stran jsme začali aktivně napadat a tím dostali Mladou Boleslav pod tlak. Odměna za aktivitu přišla hned dvakrát a výsledek jsme otočili," konstatoval Křelina.
První branka padla po hezké kombinaci Nedbal – Lev a druhou branku přidali domácí po trestném kopu, kdy rozvlnil síť Libor Křelina. Jistotu na sálovky Věšáku přinesl po hezké kombinaci opět Nedbal.

„Po třetí obdržené brance začala hrát Joga s hodně vysunutým brankářem, který zaměstnával Dřízhala nebo brankovou konstrukci. Deset minut před koncem začal hrát soupeř klasickou power play, navíc jsme měli na kontě pět akumulovaných faulů, tak si naše obrana musela dávat pozor i na tento fakt. Naštěstí Boleslavští hru bez brankáře nezvládli a my přidali další čtyři branky. Konečný stav 7:1 byl parádní," podotkl Křelina.

„Celkově bych zápas hodnotil jako vyrovnaný. Hosté drželi víc míč na svých sálovkách, my spíše netradičně dobře bránili a dobře trestali chyby soupeře. Ač tomu výsledek neodpovídá, tak hráči Jogy byli hodně kvalitní. Chtěl bych pochválit celý tým za poctivou hru a nasazení. To byly hlavní příčiny našeho vítězství," dodal Křelina.

„Do utkání jsme vstoupili s jistotou záchrany krajského přeboru. V okleštěné sestavě jsme i tak vyhráli poločas 1:0. Druhý poločas byl dlouho vyrovnaný, bohužel tyč a břevna hrály s domácím týmem. A nakonec nás to mrzelo. Po chybě v obraně Kolín srovnal a poté z trestného kopu dokonce vedl. Zkusili jsme power play, ale bohužel jsme ji odehráli hrozně a utrpěli debakl," řekl po utkání vedoucí Mladé Boleslavi Lukáš Brodský.

Věšák se výhrou kvalifikoval do dalšího kola, kde s největší pravděpodobností přivítá prvoligové Benago Zruč nad Sázavou.

Branky: Lev 3, Libor Křelina 3, Nedbal. Poločas: 0:1.
Sestava: Dřízhal – Pechar, Adamec, Lev, Nedbal, Lukáš Křelina, Svoboda, Libor Křelina, Zajíc.