O Černého Petra bojují Býchory a Krampol. A právě poslední kolo rozhodne o tom, kdo se bude poroučet do druhé ligy.
V té o vítězi rozhodne až poslední kolo. Na dálku se o prvenství přetahují Kouřim, Chvaletice a Play or Die.

1. LIGA

Věšák Butabi – Býchory

„Chtěli jsme do zápasu vstoupit aktivně a vsítit nějakou branku a tím živit naději na titul. Bohužel začátek utkání jsme trochu zaspali a jako první jsme inkasovali. Na našich sálovkách byl vidět neklid, kombinace se nevedla jako v předchozích zápasech a zakončení končilo buď na brankáři hostů, nebo těsně vedle. Po obdržené brance naštěstí přišlo zlepšení a otočení výsledku na poločasových 4:2. Druhý poločas nám nabídl už jen krásnou branku hostů a velké množství neproměněných brankových situací. Nám se druhý poločas moc nepovedl a snad poprvé v sezoně při nás stálo štěstí," přiznal vedoucí Věšáku Libor Křelina.

„Bohužel jsme měli před zápasem problém se sestavou a nastoupili jsme pouze s dvěma náhradními hráči do pole. Ujali jsme se vedení, když střelu Hartiga dorazil do branky Funda. Hosté pak dvěma góly skóre otočili ve svůj prospěch, ale dokázali jsme ještě vyrovnat. Za stavu 2:2 jsme se měli více soustředit na defenzivu, ale i v malém počtu jsme se snažili nehrát „zaďoura", a tak jsme inkasovali dvě laciné branky do otevřené obrany," uvedl vedoucí Býchor Zdeněk Jirkovský.

„Do druhé půle jsme šli 
s tím, že se pokusíme zápas otočit ve svůj prospěch. Krásnou střelou Vyhnánka jsme dokázali zápas zdramatizovat, náš tlak se stupňoval, ale nedokázali jsme proměnit ani ty nejvyloženější šance a zápas tak prohráli nejtěsnějším rozdílem. Nám se tak za dva roky nepodařilo Věšák ani jednou porazit. Pokud nás však v minulém vzájemném zápase Věšák jednoznačně přehrál, tak tentokrát jim k výhře stačil průměrný výkon. Dnes jsme byli blízko alespoň bodu, který by však asi v naší situaci stejně nic neřešil. Nás nyní čeká zřejmě zápas o vše proti Mazákům. Doufám, že se 
k utkání sejdeme v hojnějším počtu," dodal Jirkovský.

Butabi: Dřízhal – Bodlák, Hruška, Libor Křelina, Lukáš Křelina, Lev, Malý, Vaněk, Vaňkát, Zajíc.
Býchory: Černý – Hartig, Kedršt, Klimeš, Funda, Mokrý, Vyhnánek.

Přelouč – Polepy

"Do utkání jsme vstupovali 
s jasným cílem – vyhrát a zajistit si účast v 1. lize i v příští sezoně. A začali jsme také daleko lépe než soupeř. Vytvořili jsme si spoustu šancí, které bohužel skončily na brankové konstrukci, nebo je pochytal hostující brankář. V 10. minutě jsme smůlu prolomili a vstřelili po krásné akci branku. První půlku zápasu jsme byli lepším mužstvem a projevilo se to i na poločasovém výsledku 4:2, když soupeř branky vstřelil po našich zbytečných chybách, které bohužel děláme každý zápas. 
V druhé půlce jsme zakončovali už lépe a náš počet branek se zastavil na čísle devět. Soupeř žádný jiný gól nepřidal a tak na konci zápasu na tabuli svítilo skóre 9:2. Celý zápas jsme byli lepším týmem a na výsledku se projevilo i to, že hosté přijeli pouze se sedmi hráči v poli. Jediné, co nás na tak pěkném výsledku může mrzet, je nespočet dalších šancí, které jsme neproměnili," konstatoval vedoucí Přelouče Václav Rokyta.

„Domácí vyhráli naprosto zaslouženě. My jsem dělali velké množství, a to se pak těžko vyhrává. Navíc se nám nedařilo ani v útočné fázi," přiznal vedoucí Polep František Suchánek.

Polepy: D. Kmoch –  Hruška, Vošoust, Suchánek, Půža, Dušek, L. Kmoch, Zelenka.

Řečany – Věšák Butabi

„Jelikož jsme pomýšleli stále na titul, museli jsme domácí celek porazit a doufat ve vhodnou konstelaci výsledků ostatních zápasů. Soupeř před výkopem hlásil, že bude v plné sestavě, kdežto naše soupiska postrádala pět borců, kteří nebýt zranění, pracovních povinností či karetních trestů by v zápise figurovali," uvedl kapitán Věšáku Ondřej Vaňkát.

„Utkání pro nás začalo nejlépe, jak snad mohlo. Hned 
v první minutě jsme vstřelili branku, a to byl jeden z důležitých faktorů, který přinesl klid do našich hlav a na naše sálovky. Řečany občas hrozily střelami, které zlikvidoval výborně chytající Malý. My pokračovali v naší kombinační hře a díky dvěma trefám Matěje Bodláka a jedné trefě Davida Brdíčka jsme stanovili poločasové skóre na 0:4. Ve druhé půli zápasu jsme očekávali drtivý tlak Startipu. My jsme ovšem stále kombinovali lépe než domácí a dostávali se do gólových příležitostí, ale v koncovce nám chyběl potřebný klid, nebo tam byla přihrávka navíc. Soupeři jsme dovolili snížit po střílené nahrávce a teči našeho obránce. I konec zápasu pro nás proběhl hladce a nedopustili jsme závěrečný tlak domácích. Musím hráče našeho týmu pochválit, přišlo mi to jako naše nejlepší vystoupení v celé sezoně. Abych řekl pravdu, čekal jsem těžší utkání, rozměry místní palubovky více vyhovovaly nám než soupeři. Závěrem je potřeba vyzdvihnout výkon rozhodčích, kteří pískali bezchybně a přispěli tím ke kvalitnímu futsalu," podotkl Ondřej Vaňkát.

Butabi: Malý – Bodlák, Brdičko, Libor Křelina, Lukáš Křelina, Vaněk, Vaňkát, Hruška, Doležal.

2. LIGA

Chvaletice – Kouřim

„Věděli jsme, o co se v tomto zápase hraje a jaký tým nás čeká. Slepovaná sestava a absence několika zkušených hráčů nasvědčovala, že otevřená partie by asi nebyla nejvhodnější variantou. Proto jsme zvolili defenzivnější taktiku. V prvním poločase se nám to celkem dařilo. Soupeř si sice vytvořil několik slibných příležitostí, ty však naštěstí skončily vedle nebo na našem brankáři. Nám se také podařilo zazdít několik slibných šancí, ale přece jen jsme se vedení ujali my. Po brazilské ose Keltner – Novák – Svoboda prostřelil posledně jmenovaný z nelehké pozice domácího brankáře. V 17. minutě nám do karet nahrálo i vyloučení domácího kapitána. Soupeři jsme nabídli i jednu penaltu za akumulované fauly, soupeř ji však neproměnil. Do druhého poločasu jsme nechtěli na taktice nic měnit a začali hrát ze zajištěné obrany. To se nám bohužel dařilo jen necelých pět minut. Poté domácí skrytou střelou vyrovnali a dostali se tak na koně. Naše defenziva najednou nevěděla, kam dřív skočit. Soupeř zvýšil pohyb, který se nám dařilo zastavovat jen za cenu nedovolených zákroků. A tak nebylo divu, že po osmi minutách druhého poločasu jsme měli pět akumulovaných faulů. Nastolené tempo Chvaletic nasvědčovalo, že toto číslo bude narůstat a tím i šance na skórování z pokutových kopů. Penalt pro domácí bylo do konce zápasu celkem pět. Havránek první chytil, z druhé šel soupeř do vedení 2:1. Ale poté další tři se štěstím i díky nepřesnosti exekutora zlikvidoval a dál nás držel ve hře. Domácí se pak přesvědčili na vlastní kůži, jak je to 
s rčením nedáš – dostaneš. Když do konce utkání zbývaly dvě minuty, podařilo se nám 
z nenápadné akce vyrovnat na 2:2," uvedl vedoucí Kouřimi Václav Břečka.

„Tento, vzhledem k průběhu utkání, fantastický bod měl pro nás cenu zlata. Objektivně musím říct, že především za druhý poločas je pro nás remíza malý zázrak. O výsledku rozhodují góly a těch jsme dali stejně jako domácí. Nejlepším naším hráčem byl jednoznačně brankář  Lukáš Havránek. Velké díky patří všem hráčům, kteří si udělali čas na futsal a vyrazili bojovat o co nejlepší pozici před posledním kolem," dodal.

Kouřim: L. Havránek – Velčovský, Svoboda, Novák, Macháček, Keltner, M. Havránek, Burian, Břečka, Aubrecht.

Statistika

1. liga, 9. kolo: Věšák Butabi – Býchory 4:3 (Libor Křelina 2, Bodlák, Lukáš Křelina –  Funda, Klimeš, Mokrý), Přelouč – Polepy 9:2 (Sůra 3, Jedlička 2, Machač, Smolík, Rokyta, Vančura – Suchánek 2), Krampol – Řečany 6:5 (Hošek 2, Hejduk 2, Dvořák, O. Kesner –  Hostinský 2, Živný 2, Bank), předehrávka 10. kola: Řečany – Věšák Butabi 1:4 (Tichý – Bodlák 2, Vaňkát, Brdičko).
Pořadí: 1. Věšák Butabi 19 bodů, 2. Řečany 15, 3. Polepy 15,  4. Přelouč 14, 5. Býchory 8, 6. Krampol 8.
Program 10. kola, sobota: Býchory – Přelouč (15, Stap bar), neděle: Polepy – Krampol (18.45, Stap bar).

2. liga, 9. kolo:  Vodárna –  Hero Team 9:3 (Kovařík 3, Franko 2, Horák, Pudil, vlastní, Tafel – Kovařík 2, Kroutil), Chvaletice – Kouřim 2:2 (Weisner, Roubíček – Břečka, Svoboda ), volno – Play or Die.
Pořadí: 1. Chvaletice 13, 2. Kouřim 13, 3. Play or Die Kolín 12, 4. Hero Team Kolín 9, 5. Vodárna 6.
Program 10. kola, sobota:  Play or Die – Chvaletice (20, Stap bar), neděle: Kouřim – Vodárna (16.30, Stap bar), volno – Hero Team Kolín.