Na startu se objeví atleti osmi nejlepších českých týmů mužů a žen a celá řada českých a slovenských reprezentantů. Pro kolínské diváky bude určitě velkým magnetem skok o tyči, kde bude startovat i Michal Balner, který se v Kolíně před dvěma lety pokoušel o překonání českého rekordu, ale i řada dalších disciplín, v nichž budou chtít atleti zdolat limity pro největší akce tohoto roku – olympijské hry, mistrovství Evropy, mistrovství světa juniorů a mistrovství Evropy dorostu.

Ve hře bude také silný domácí tým žen, který v úvodním kole obsadil výborné 4. místo. Jeho kapitánka Kateřina Šafránková má vynikající formu a chtěla by kolínským divákům předvést minimálně další z hodů za hranici světové extratřídy 70 metrů. Představí se i účastnice posledního mistrovství Evropy oštěpařka Petra Andrejsková či nejlepší sportovkyně Kolína a čtvrtá z loňského halového ME ve štafetě na 4x400 m Helena Jiranová. Skvělou formu mají i dvě slovenské posily domácího družstva – finalistka letošního halového mistrovství světa v Portlandu Iveta Putalová a nejrychlejší slovenská sprinterka Alexandra Bezeková. O druhé pokoření minimálně B limitu pro MS juniorů se bude pokoušet Zuzana Pražáková a výbornou formu má také běžkyně Renata Vocásková.

Závody, na které kolínští atleti zvou všechny příznivce sportu ze širokého okolí, začínají v 10.30 hodin a vstupné je 50,- Kč, děti do 15 let mají vstup zdarma.

(Jiří Tuček)