Hlavních disciplín mítinku je šest. V kategorii mužů jde o závod v běhu na 100 metrů, 74. ročník Memoriálu Rudy Plešingera v běhu na 400 metrů, 29. ročník Memoriálu Mirka Tučka v běhu na 1000 metrů a 3. ročník Memoriálu Václava Širce v hodu oštěpem. Hlavními a finančními cenami dotovanými disciplínami v ženské kategorii jsou hod kladivem a skok vysoký.

Finanční prémie budou připraveny i pro vítěze 48. ročníku Memoriálu Josefa Holečka v běhu na 3000 metrů a 43. ročníku Václava Stárka ve vrhu koulí. Zkrátka nemusí přijít ani vítězové rámcových disciplín, kterými jsou u mužů běh na 110 m překážek, skok daleký a skok vysoký a v ženské kategorii běhy na 100 m, 300 m, 600 m a 100 m překážek, skok daleký, hod oštěpem a vrh koulí. Za překonání rekordu stadiónu je totiž v každé z disciplín vypsána prémie 2000,- Kč. Při kvalitě rekordů kolínského stadiónu Mirka Tučka v Borkách to ale nikdo z vítězů nebude mít jednoduché.

Organizátoři tohoto mítinku pevně věří, že si podívanou na kvalitní českou atletiku na startu s nejlepšími domácími závodníky nenechají ujít ani kolínští sportovní příznivci a přijdou do ochozů stadiónu Mirka Tučka v Borkách závodníky povzbudit. Vstup je tradičně zdarma!