Basketbalisté Kolína si v dalším kole Kooperativa NBL pohrávali se soupeřem jako kočky s myší. Hrou fanoušky bavili. V útoku se téměř nemýlili, obrana byla neprostupná. Díky tomu vedení stále navyšovali. V jednu chvíli byl rozdíl ve skóre 44 bodů! Prostě to byla z jejich strany reklama na basketbal té nejvyšší úrovně. Kolín se nakonec radoval z výhry 84:56. V tabulce mu patří šestá příčka.

„Gratuluji domácím. Hráli ve velkém stylu, dařilo se jim," uznal trenér Prostějova Zbyněk Choleva.

„My jsme začátek nezachytili, nechali jsme je rozehrát, pořád jsme nemohli uvěřit, že by jim to šlo tak neuvěřitelně, jak jim to dnes šlo. Bohužel to poté potvrzovali až do konce a my jsme se prostě nechytli. Vázlo nám všechno, jakákoliv spolupráce, a když už jsme nějakou spolupráci provedli, tak jsme nedokázali zakončit. Nedokázali jsme zakončit z bezprostřední blízkosti koše pivotama, nedokázali jsme vystřelit z venku, takže ta hra se nám rozpadla, prostě jsme nebyli úspěšní téměř v ničem a vlastně po první čtvrtině, nebo půlce, bylo hotovo. Ne že by jsme se nesnažili, ale takto rozjetý Kolín jsme už dlouho nikdo neviděl, a opravdu dneska hráli velmi dobře. My jsme tomu ale také pomohli, špatně jsme se připravili, možná jsme i vypadli z rytmu, měli jsme zařadit nějaký přípravný zápas. Čtrnáct dní jsme nehráli, potýkali jsme se s nemocí, ale to už jsou výmluvy. Kolínu gratuluji ještě jednou," dodal Choleva.

„My jsme dneska odehráli 35 minut výbornou obranu a v útoku jsme hráli velice dobře, týmově, byl tam pohyb balonu. Měli jsme 29 asistencí. To není běžné číslo. Musím říct, že jsme měli vynikající začátek. Kluci hráli s obrovskou chutí, mám z toho radost," konstatoval trenér Kolína Predrag Benáček.

„Rozhodla první čtvrtina. Pokud prohráváte o 22 bodů, těžko se pak chytá. Poločas byl o víc jak třicet bodů. Opravdu se pak nedalo čekat, že by se Prostějov vrátil do hry a otočil to, i když jsme si na to dávali pozor, protože Kolín je schopný udělat spoustu dobrých i špatných věcí. Ale pohlídali jsme si druhý poločas a zkušeně to přivedli do konce, kromě těch posledních pět minut. Máme všichni obrovskou radost z vítězství nad Prostějovem, který je výborný tým. Dařilo se nám a já z toho mám dobrý pocit, stejně tak hráči a snad i fanoušci Kolína," dodal.

„Rozhodla první čtvrtina, kde nám to všechno uteklo. Prohrávat po deseti minutách o 22 bodů, to je opravdu až nepřístupné. Možná je to tím, že jsme se poslední dva týdny vypořádávali se zraněními a nemocemi. I když to není omluva pro náš dnešní výkon. Kolín zahrál jeden z nejlepších zápasů sezony, nám bohužel zápas nevyšel. Nebyl na hřišti ani jeden hráč, který by nás držel," posteskl si rozehrávač Prostějova Radovan Kouřil.

„Po páteční nešťastný koncovce s Pardubicemi ve Final 4 na nás padla velká deka, z který jsem nevěděl, jestli se budeme dnes schopný zvednout. Zápas s Prostějovem byla příležitost na to se zvednout, odvděčit se fanouškům, kteří za námi oba dny jezdili v hojném počtu. Sám jsem z toho překvapený, jak se s tím tým vypořádal. Hráli jsme velice týmově, balon putoval, všichni si sáhli na balon, pak z toho bylo jednoduchý zakončení. První poločas nás držel Bojan Bakic, díky němu jsme odskočili a potom už jsme si to pohlídali," připojil se kolínský pivot Ladislav Horák, který si v utkání připsal ceněný double – double.

Body: Bakić 28, Skinner 15, Horák 11, Machač 11, Glover 8, Ličartovský 6, Vocetka 5 – Palyza 12, Roseboro 10, Kouřil 8, Šteffel 8, Marko 7, Slezák 7, Dokoupil 2, Tomanec 2. Rozhodčí: Vyklický, Hruša, Matějek. Střelba za 2 body: 40/19:44/17. Trojky: 22/11:22/5. TH: 16/13:8/7. Doskoky: 41:36. Chyby: 15:16. Diváci: 600. Průběh: 30:8, 53:22, 71:39. Nejlepší hráč: Ladislav Horák (Kolín).